tiistai 10. heinäkuuta 2007


Ostin työpaikan yhteistilauksessa Slöjd-Detaljerista Cernit-massoja. Massat saapuivat jo ennen juhannusta, mutta nyt on ollut sopivan sateisia päiviä, jotta voisi harkita tällaista sisäpuuhaa.

Ostamassani aloituspakeitssa oli 12 pakettia erivärisiä massoja. Kaappini kätköistä löysin lapsena osamani muovailuun tarkoitetut puikot. Samaisesta kätköstä löysin mattoveitsen, jota en muistanut edes omistavani.

Tarkoituksena oli kokeilla korujen tekemistä massasta. En ole aikaisemmin kokeillut, ja kuten kaikessa muussakin, tässäkin varmaan harjoitus auttaa. Tein ensin valkoisen ja liilan yhdistelmiä. Otin selvästi liikaa massaa, kun se ei meinannut kulua, ja aikani veivattuani lila ja valkoinen olivat muodostaneet vain vaalean liilan pötkylän. Jotain koruja sain aikaiseksi, jossa värierot tulevat näkyviin.
Seuraavaksi tämänhetken lempivärini turkoosin ja ruskean yhdistelmä. Viininpullon avulla kaulitut levyt rullattiin yhteen, tiivistin, leikkasin palaksi, ja painoin viinipullon avulla tasaiseksi. Marmorikuvioidussa on ylijääneet pätkät pyöritelty palloksi, ja sen jälkeen viinipullon avulla tasoitettu.
Lopuksi tein valkoisen ja turkoosin pitkän nyörin, pyöritin ne yhteen, laitoin spiraaliksi ja lopulta tasoitin viinipullon avulla.

Reiät tein koruihin grillitikun avulla.

Ihan hauskannäköisiä näistä tuli, mutta taisin tehdä vähän ohuita. Saa nähdä miten kestävät, vai kestävätkö.

Ensi kerralla on jo yhtä kertaa kokeneempi.

Jotain ongelmaa on tässä bloggerissa, kun en saa otsikkoa laitettua. Saapa nähdä, jääkö tästä tyhjä otsikko.

2 kommenttia:

satumh kirjoitti...

kivannäköisiä! tekis kans mieli kokeilla joskus. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä tykkään myös turkoosin ja tummanruskean yhdistelmästä!
Mukavannäköisiä askarteluja =)