maanantai 16. heinäkuuta 2007

Kukkakedon loistoa

Kasvivärjäyskokeilussani seuraavana on vuorossa pietaryrtti. Se kukki parhaillaan valtoimenaan tienpientarilla ja niityillä. Keräsin pelkkiä kukintoja pienen muovikassillisen: Lisäksi keräsin yhden kimpun kuivattavaksi. Lisäksi keräsin yhden kimpun puna-apiloita ja jotain kolmatta kukkaa, jonka nimeä en ole vielä ehtinyt kasvikirjasta etsiä.Yön liottuaan pietaryrtit pääsivät pataan, ja langat on nyt jäähtymässä. Kun lisäsin alunan pietaryrttiliemeen, niin väri muuttui huomattavasti rusehtavasta vihertävänkeltaiseksi. Kuvaan langat, kunhan ne on yön yli jäähtyneet ja kuivuneet.

Kevät-huivi on vihdoinkin lähes valmis. Yllättävän kova urakka siinä oli, mallikertoja on yhteensä 19. Kudoin niin kauan, kuin lankaa riitti kokonaiseen mallikertaan. Itse asiassa pienempikin huivi olisi riittänyt. Se venyi yllättävän paljon, kun laitoin pingotukseen. Kuvaan huivin vielä uudelleen, kunhan se on kokonaan valmis.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli mielenkiintoista lukea värjäyksistäsi. Minäkin olen juuri löytänyt tämän salaperäisen lajin, ja ensimmäiset värjäykset ja värit on saatu langoille. Koukuttavaa ja mahtavaa puuhaa!

Rina kirjoitti...

Kasvi näytti olevan kannusruoho.
Ihanan näköiset nuo pietarytti langat.