lauantai 12. toukokuuta 2007

Viisuhuumaa senaatintorilla

Ystäväni soitti, ja kysyi, että lähdenkö katsomaan euroviisuhuumaa Helsingin keskustaan. Lähdin mukaan katsomaan, että minkälaista menoa kaupungilla oli. Kampissa ja Esplanadilla oli selvästi normaalia kesäviikonloppua enemmän väkeä. Mutta kaikkein eniten väkeä oli senaationtorilla.

Pikkuhiljaa tuomiokirkon portaat ja itse senaatintori täyttyivät viisuilijoista. Alkuillasta oli suomalaisia esiintyjiä esiintymislavalla, ja illan euroviisut oli tarkoitus näyttää suurilta videoscreeneiltä.



Senaatintorilla oli runsaasti ulkomaalaisia, liput liehuivat, ja monen naamaan oli väritetty kansallisuudenmukainen lippu. Tunnelma oli kohoamassa, ja ilmassa oli suuren kansanjuhlan tuntua. Siitä huolimatta sohva tuntui mukavammalta paikalta katsoa viisuja, kuin tuomiokirkon kova porras, joten jätimme senaatintorin nuoremmille. Äsken tuli kohtaus, jonka Krisse juonsi, ja siinä näki, että väkimäärä oli varmaan tuplaantunut siitä, kun lähdin puoli kymmenen aikaan pois. Tunnelma tuntui olevan siellä katossa, mutta kyllä kotisohva on mukava paikka :-)

Ei kommentteja: