maanantai 5. tammikuuta 2009

Mosaiikkikokeiluja

Monessa blogissa on ollut kuvamosaiikkeja viime vuonna tehdyistä käsitöistä. Ajattelin itsekin kokeilla, että kuinka hyvin picasan avulla saa mosaiikkeja aikaiseksi. Tässä kokeiluni tulos:

Viime vuonna valmistuneet neuleet. Kollaasista huomaa, että valtaosa on ollut lapsille tehtyjä neuleita. Pieniä vaatteita on niin mukava tehdä.


Viime vuonna kehrätyt langat. Kehrättyä on vähemmän kuin kuvittelin, tosin pari vyyhteä on tainnut jäädä kuvaamattakin. Sitäkin enemmän on tullut hankittua kehrättävää. Pari rullallista on kyllä kehrättynä, mutta ei vielä vyyhditettynä yms, joten ne menevät sitten vuoden 2009 tekeleisiin.
Viime vuonna värjätyt kuidut ja langat. Värjättyä lankaa on kyllä muutamaakin villapaitaa varten, eli eihan heti pääse loppumaan. Tätä varastoa pitäisi saada pienennettyä ennen kevättä, jotta voisi taas innoissaan jatkaa värjäyskokeiluja.

Muut näpräilyt: neulemerkkejä, värttinä, lautanauha ja muutama solki. Ihan kaikkia näpräilyjä ei ole tullut kuvattuakaan.


Yllättävän helppoa ja hauskaa oli tehdä näitä kollaaseja Picasan avulla. Picasa käsittelee omissa hakemistoissa olevia kuvia, eikä niitä tarvitse laittaa minnekään web-albumiin, jotta voisi tehdä kollaasin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ihanan näkösiä noi värjätyt langat, oikea värimyrsky.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan värikkäitä kuvamosaiikkeja, sekä tuotteita niiden sisällä:)