perjantai 9. tammikuuta 2009

Danish tie-shawl

Vuoden 2008 yhdessä Spin-Off lehden numerossa oli Danish tie-shawl ohje. Tämä valmistui jo ennen joulua, mutta on unohtunut blogata. Alunperin olin tekemässä huivia itselleni, mutta kudoin langat loppuun, ja totesin, että se on aivan liian iso minulle. Joten tämä meni sitten joululahjaksi.

Huivin idea on, että nuo liepeet sidotaan taakse, ja sitomisessa auttavat nuo nyörit. Näin huivi on erittäin lämmin, ja pysyy työskennellessäkin päällä.
Jäljelle jääneet langanloput kertasin yhteen, ja kerratulla langalla huolittelin nuo reunat.

Kovin hailakat on nuo talvivalossa otetut kuvat, todelliset värit näkyvät tässä kuvassa, jossa neule on työn alla.
Lanka on äitini serkun lampaista kehrättyä villalankaa (en ole itse kehrännyt, vaan ostanut langan valmiina). Lanka on aika paksua. Langat olen värjännyt eri kasveilla, mutta kun en merkinnyt niitä ylös, niin en muista. Osa on sipulilla värjättyjä, osa lienee vuohenputkea. Nuo vihreät langat on alunperin olleet keltaisia, mutta morsinkokurssilla päällevärjäsin nämä vähän sameat vyyhdit, ja niistä tuli heleän vihreitä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska vaate ja hyvä että laitoit tuon oikean värisen kuvan mukaan. Noin kaunis vihreä tuli kun laittoi morsinkoon! En ole noita indigo-tyyppisiä värejä vielä rohjennut kokeilla. Pitäisköhän etsiä minunkin tuollainen kurssi.

AnniP kirjoitti...

Ihanan näköinen neulepinta, värit ovat tosi kauniita. Solmimisnauhat olisivat myös kokeilemisen arvoiset, minulla ainakaan huivit eivät koskaan pysy harteilla.

Anonyymi kirjoitti...

Kivannäköinen huivivaate. Sama ongelma minullakin huivien kanssa, että ovat välillä päällä ja välillä toinen reuna jossain selässä ;)

Leppoisaa viikonvaihdetta!