tiistai 29. maaliskuuta 2011

Väripaletti

Ystäväni sai jo joulukuussa tyttövauvan, jolle neuloin kasvivärjätyistä langoista vaunupeiton. Peitossa on yhteensä kahtatoista eri kasvivärjättyä sävyä luonnonvalkoisen seurana. Sulo-peitto malli löytyy Kauhavan Kangas-aitan nettisivuilta. Lankana on Virtain Villan kaksisäikeinen villalanka. Värisävyjä on mm. sipulista, samettikukasta, kiventierasta, kokenillista, krapista, sinipuusta, morsingosta, kaislasta ja pietaryrtistä.

Työkaverini jäi tänään äitiyslomalle, ja hän sai samanlaisen peiton, tosin sävyiltään erilaisen. Valitettavasti sitä peittoa en muistanut kuvata.Malli on nopea ja mukava neuloa ja sopii oikein hyvin sellaiseksi työksi, johon voi käyttää lankoja, joita ei ole kovin paljoa.

Viikonloppuna osallistuin Päivölässä pidettyyn neljänteen neuleretriittiin. Itselleni retriitti oli toinen, ja yhtä mukava kun syksyllä ollut. Siellä vietimme mukavan viikonlopun neuloen, kehräten, nauraen, herkutellen ja yrittäen vastustaa myynnissä olleiden lankojen ja villojen houkutuksia. En muistanut ottaa kameraa mukaan, mutta esimerkiksi täältä, täältä  täältä ja täältä näkee vähän tunnelmakuvia ja retriittihoukutuksia.

Pidin retriitissä kasvivärjäyspajan, ja kameran puutte harmitti. En saanut kuvattua pajaan osallistuneiden lankoja. Värjäystuloksista näki hyvin kuinka erilaiset langat värjäytyvät eri sävyisiksi. Käsitellymmät langat suorastaan imaisevat väriä itseensä ja käsittelemätön villalanka saa selvästi vaaleamman värisävyn. Nyt sitä taas rupesi innolla odottamaan värjäyskauden alkua, kunhan nuo puolimetriä syvät hanget ensin vain sulavat.

9 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Upea peitto! Todella hyvä idea noiden vähäistenkin lankojen käyttöön. Täällä toinen värjäykseen hurahtanut innolla odottaa, josko värjäyspöytä pian löytyis lumen alta...

Leena kirjoitti...

Oi miten kiva malli tuollaisille pätkälangoille mitä aina tulee, kun tekee värikokeiluja. Minä olen nyt vetänyt loimen, missä on aina 100 grammaa yhtä väriä ja taas vaihtuu. Kudon huovat valkealla ja harmaalla, sidoksena vohveli. Siinä on vähän samaa kuin tuossa sinun tekemässäsi peitossa.

Eija kirjoitti...

Peitto näyttää hienolta:)
Varmaan kivan lämpöinen.

Jii kirjoitti...

Vau! Upeat värit ja hatunnosto vaivannäölle! Näyttää sangen vaativalta.

Ellimelli kirjoitti...

Kauniit värit peitossa! Tykkään noista Hiitolan sukista tuolla alempana, sellaiset täytyisi tehdä itsekin.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Jo osaakin olla ihana

ritvis kirjoitti...

Näin tuon peiton tänään livenä ja on se kyllä hieno :D

ArualMaria kirjoitti...

Hauska peitto! Tuossa onkin rajattomasti mahdollisuuksia värien yhdistelyn suhteen.

Neulisti kirjoitti...

Kaunis peitto. Ihana sateenkaari kulkee valkoisen värin rinnalla. :)