maanantai 30. elokuuta 2010

Välillä vähän askartelua

Villapata kiehuu -blogissa oli kesällä kivoja päällystettyjä tarjottimia. Kirpputorilta löysin valkoisen tarjottimen sekä kangasta, joista ajattelin yrittää tehdä samalla tekniikalla iloisen tulppaanitarjottimen.

Leikkasin kankaasta vähän tarjotinta suuremman palan. Sivelin tarjottimen liiman ja veden seoksella, ja laitoin kankaan kiinni ja reunat käänsin tarjottimen alapuolelle. Yritin saada kaikki ilmakuplat kankaasta pois, mutta ilmeisesti kun sivelin kankaan samaisella liima-vesiseoksella, osa kankaasta irtosi, ja sain aikaan pieniä kuplia siihen kohtaan, missä tarjotin lähtee nousemaan ylös.

Kun liima-vesiseos oli kuiva lakkasin tarjottimen kolme kertaa vesiohenteisella kalustelakalla.


Lopputulos oli ihan hauska tarjotin, vaikka reunoissa pieniä ilmakuplia onkin. Tässäkin lajissa pätee se, että ensimmäinen kappale menee harjoitellessa, ja seuraavat onnistunevat sitten paremmin. Tarjotin maksoi 50 senttiä ja vanhat verhot 2 €, joten kalleinta lystiä taitaa olla tuo lakkaaminen.

7 kommenttia:

Heikku kirjoitti...

ompa ihana idis! ja nätti lopputulos. pittää itekki kokkeilla, koska tarjottimille on kyllä tarvetta. nättejä ei vaan taho löytyä.

kio kirjoitti...

tosi hyvännäköinen tarjotin! puuvillainen ohut kangas?

Leena kirjoitti...

Sinä oletkin tehnyt tuon kankaalla, minäkin olen päälystänyt vanhoja tarjottimia, mutta lautasliinoilla.No miksei kangastakin saa samalla tavalla lakatuksi kiinni. Pintakin voi olla oikein kiva, eipä astiat kannettaessa pääse niin helposti liukumaan.

pirle kirjoitti...

Iloinen, persoonallinen askartelu; koru ihan sinällään :)

Eija kirjoitti...

Hieno tarjotin, niin kivan kankaan löysit siihen:)
Ei ole tullut kans mieleen et kangastakin voisi koklata.

Altocumulus kirjoitti...

Tosi hieno! Mulla olisi yksi ruma tarjotin jonka tahdon päällystää. Mutta siinä on käsiaukot ja ruma kuvio kiertää niiden ympärillä. Mitenköhän sen saisi siististi.

Päivikki kirjoitti...

Onpa kiva idea! Täytyy laittaa mieleen.