maanantai 23. elokuuta 2010

Sukkasato alkaa

Osallistun tänäkin vuonna Sukkasatoon, jonne ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä tämän viikon perjantaihin.
Tavoitteeni on maltillinen, yritän saada kudottua Hiitola-sukat tempauksen aikana. Lainasin kirjastosta suomalaisen sukkakirjan, jossa on ko. sukan malli. Harmillisesti kirjassa oleva ruutukaavio on kovin monimutkainen, eikä siitä oikein meinannut saada tolkkua. Onneksi löysin kaavion helpommaksi tasomalliksi piirrettynä täältä.

Tänään kävin ostamassa sukkalankaa, ja kokeilin tehdä mallitilkkua kaaviopiirroksen mukaan. Kudoin ensimmäisen mallikerran, joten eiköhän tuo malli tuosta synny. Lopullisessa sukassa silmukoita on 96, ja ne nitkutellaan 2mm puikoilla. Tämän vuoksi maltillinen tavoite. Saa nähdä missä vaiheessa näin ohuilla puikoilla kutominen rupeaa lannistamaan.

Viime viikolla ilmestui suomalainen lautanauhakirja, joka saapui loppuviikolla postista. Kirjan on kirjoittanut Maikki Karisto, joka on minullekin opettanut lautanauhatekniikan alkeita. Oikein selkeä ja mukavantuntuinen kirja. Kuvituksena on uskomaton määrä erilaisia nauhoja. Kuvista käy myös ilmi miten pienet asiat muuttavat nauhan ulkonäön toisenlaiseksi, vaikka se olisi kudottu "samalla kuviolla" ja samoista väreitä. Suosittelen.

2 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Sukkasadossa mukana minäkin. Minulla on myös tavoitteena saada yksi sukkapari valmiiksi. Kirjoneuleena. Ja tämän kesän kasvivärjätyistä langoista. Itse kuvio ei ole vielä valittu. Niitä on niin monia ihania.

Nauhakirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Toivottavasti tulee pian kirjastoon lainattavaksi.

KristiinaS kirjoitti...

Kiva kun löysit tuon kaavion. Itse sitä kirjan kaaviota tosiaankin ihmettelin enkä tajunnut.
Sukkamalli on kaunis ja eihän se lopultakaan vaikea ole. Paljon olen sukkiani käyttänyt ja teräosan Sisu on menossa kestänyt hyvin.
Mukavia neulehetkiä!