perjantai 31. heinäkuuta 2009

Väriympyrä

Blogi tuntuu muuttuneen kokonaan värjäysblogiksi, ja värjäykseen tämäkin postaus liittyy.
Aloitin uuden huivin kutomisen ja siihen piti ensimmäiseksi valita langat. Koska teen huivin kasvivärjätyistä langoista, ei värien valitseminen ole ihan helppoa, kun mitään väriä ei ole kovin paljon, mutta värjättyä lankaa on kyllä runsaasti. Ja ei haittaa, vaikka näitä yrittäisi kuluttaa vähän runsaamminkin.
Asettelin kaikki värjäämäni Virtain Villat suurin piirtein väriympyrään, jotta näkisin, että mitä värejä voisi valita. Kuvissa lähes kaikki vihreät sävyt näyttävät enemmän tai vähemmän harmailta. Värejä valitessani huomasin, että lupiininkukilla värjäämäni langat olivat ikävästi haalenneet. Ne kauniit sävyt olivat harmahtuneet. Sen sijaan lupiinin lehdillä ja varrella värjäämäni langat olivat raikkaan keväisen vihreitä. Eli jatkossa kannattaisi muistaa, että kukilla ei kannata värjätä, vaikka se padasta tullut väri onkin kaunis.


Tässä huivia varten valitsemani langat, muutama lisävyyhti on valittu, jos jo kerityt langat eivät riitä.
Ja lisää värejä syntyy viikonloppuna, kun osallistun värjärikillan värjäripäiville.

4 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Näyttää ihanalta, langat ja huivin alku. Huomasin saman ilmiön lupiinin kukilla värjätystä langasta, samoin on mielestäni käynyt tarhakäenkaalilla värjätyille. Jäljelle jää harmahtava väri, tosin ei sekään ruma ole.

Eija kirjoitti...

Ihana tuo väriympyrä. Käytänki samaa ideaa, kun omistani langoista joskus valikoin.
AAAntoisaa viikonloppua:))

Taija kirjoitti...

Ompa kaunis huivi tulossa! Ihanat värit :)

pirle kirjoitti...

Oletpa ollut ahkera, väriympyräsihän on täynnä! Omat värjäykseni jäänevät ensi kesään, on niin paljon muita intoiluja tänä vuonna.