tiistai 28. heinäkuuta 2009

Loma, mikä ihana tekosyy ...

... ostaa lisää lankaa. Tässä kuva viimeisistä värjäilyistä, joiden vuoksi värjättävä lanka alkoi olla lopussa.

Vasemmapuoleisin vyyhti on liemestä, jossa alunperin oli verihelttaseitikkiä ja jonka kanssa keitettiin sipulinkuoria ja kokenillia. Jokaisesta aineesta on menossa jo mones jälkiväri.

Keskimmäinen lanka on värjätty kuusen kävyillä. Kävyt likosivat juhannuksesta saakka. Jossain vaiheessa huomasin, että kävyt häviävät liemestä. Oravat kävivät nappaamassa liemestä pieneksi pilkottuja kuusen käpyjä, ja sitten niitä syötyä rankoja alkoi olla puutarhassa eri paikoissa. Lopulta älysin laittaa kannen ämpärin päälle, että jäi edes vähän käpyjä.

Oikeanpuolimmainen lanka on värjätty liemessä, jossa kaksi edellä mainittua lientä on yhdistetty, sekä lisäksi siinä on lämmitetty jo kertaalleen värjäyksessä käytetyt sinipuun lastut. Eli mitään ei kannata heittää menemään, niistä voi lähteä vielä riittävästi väriä myöhemmin.

LankaMaailma Nordiassa oli vielä alennusmyynti ja loman kunniaksi kävin osatamassa neljä kiloa värjättävää lankaa, josta kilon ehdin tänään jo purettaa. Lisäksi vyyhditin ja pesin 800g lankaa viikonloppuna olevaa värjärikillan värjäripäivää varten.

Eipähän pääse lanka heti loppumaan kesken.

1 kommentti:

Leena kirjoitti...

Sait tosi hyvää kuusenkäpyväriä, parempaa kuin minä:)
Mäkin tulen huomiseksi Kiiliin, toivottavasti nähdään.