sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Kevätkukkien innottamana

Osa tästä Filtz-it! merinotopsista tuli kehrättyä jo värttinällä, mutta sen verran hidasta touhu on, että yhden värttinällisen kehrättyäni siirryin taas rukin käyttäjäksi.

Topsin värit tuovat mieleen puutarhassa kukkivat kevätkukat: kevätkaihonkukat, posliinihyasintit, scillat, valkoiset narsissit, sekä metsässä kasvavat jo kukintansa lopettaneet sinivuokot ja valtoimenaan kukkivat valkovuokot.

Värttinällä kehrätyn kertasin rukilla kehrätyn langan kanssa, ja vyyhdin pituudeksi tuli n. 150 m ja painoa n. 50g. Toisen vyyhdin langat kehräsin kokonaan rukilla, ja kertasin yhteen kaksisäikeiseksi. Lankaa tuli yhtä paljon ja vyyhti painoi saman verran.

En pysty erottamaan lopputuloksesta, että kummassa langassa toinen yksisäikeinen lanka on kehrätty värttinällä. Suurin piirtein samanlaatuista lankaa sain kehrättyä siis kummallakin välineellä.
Rukilla vain monta kertaa nopeammin.

Tämä topsi oli yllättävänkin helppoa kehrätä ohueksi langaksi.

Tässä vielä tulos kehrätystä langasta. Jossain vaiheessa näitä kehrättyjä lankoja voisi käyttää, mutta ensin niitä täytyy vain ihailla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista ja raikasta lankaa. :)

Anne kirjoitti...

Minä käyn täällä aina välillä inspiroitumassa, niin kuin nytkin.
Ompa kauniin väristä lankaa! Tulee ihan Välimeren sininen vesi mieleen... Tai sitten taivas täällä Suomessa :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Opiskelen Joensuun yliopistossa käsityötiedettä ja olen tekemässä pro gradu –tutkielmaa neuleblogeista. Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät neuleblogia. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 26.5.2008 asti. Kyselyllä selvitetään blogien ja bloggaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä:

Kyselylomakkeeseen


Kyselyyn vastaajien kesken arvotaan kolme neuleaiheista palkintoa.

Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen