tiistai 20. toukokuuta 2008

Keväisen vihreää ja auringonkeltaista

Värjäsin viikonloppuna koivunlehdillä. Laiskuus iski, enkä jaksanut tehdä pieniä vyyhtejä, vaan laitoin kaksi 100g vyyhteä purettumaan.

Keittelin koivun lehtiä 1.5 tuntia, siivilöin lehdet, ja laitoin ensin vaaleanharmaan vyyhden väriliemeen. Kun vyyhti oli ollut kattilassa n. 20 minuuttia, laitoin joukkoon luonnonvaalean vyyhdin.

Jostain syystä en saanut kuin haalean värisiä kuvia, vaikka yritin värejä säätää. Kevään koivunlehdistä tulevat värit kun ovat heleät ja kirkkaat. Täytynee yritää toisella kameralla kuvata parempia kuvia. Luonossa tuo vihreä on keväisen lehmuksen vihreä.


Tässä vielä koivuvärjättyjen lankojen rinnalla sipulinkuorivärjätty lanka. Aika erisävyistä lankaa tulee ensimmäisestä sipulinkuoriliemestä, jos kuoria on riittävän paljon.

Lopuksi laitoin vielä 100 g tummanharmaata lankaa koivunlehtiliemeen, mutta väriä ei tarttunut niin paljon, että sävy olisi merkittävästi muuttunut.


Koska tässäkin on vihreää, menköön tämäkin Project Spectrumiin.

Project Spectrum 2.0These yarns are dyed with birch leaves. Skeins were pre-mordanted with alum and creme of tartar. Unfortunately the colors in the pictures are rather dull. In reality the colours are much brighter. In the second picture the yarn in the right has been dyed with onion skins. It is in the picture to show, how big difference there is with the colours.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kivat värit olet saanut. Joskus olen kanssa koivunlehdillä värjännyt, mutta sillä kertaa ei niin heleitä tullut, vaan suunnilleen samanlaista kuin maitohorsmalla vaikka silläkin kyllä kans ihan kivaa.