perjantai 16. marraskuuta 2007

Mietteitä tietokoneen ääressä

Puutarhan syyskausi on nyt virallisestikin päättynyt, kun pieni untuvakerros lunta on tullut maahan. Tämä syksy poikkesi edellisistä siinä mielessä, että haravointi jäi kokonaan tekemättä.

Kun haravointiin olisi ollut mahdollisuus, lehdet olivat puussa. Kun ne putosivat, illat olivat pimeitä, ja viikonloppuna tulikin sitten pakkanen. Ehkäpä se oli vain hyväksi uudelle nurmikolle, kun märästä nurmikosta ei yrittänytkään haravoida lehtiä. Uskoisin, että niitä on ihan riittävästi tallella vielä keväälläkin.

Näin jäi haaveeni omenapuun lehdillä värjäämisestäkin vain haaveeksi. Ei sitä nyt viitsinyt repiä lehtiä suoraan puustakaan.

Pari viikkoa sitten tuli sipulikukatkin istutettua, nyt voi odotella kevään kukkaloistoa. Ohessa kuva viime kevään loistosta.

Lukiessani blogeja, ja surffatessani Ravelryssä kudin kädessä, rupesin kaipaamaan ominaisuutta, jota ei ehkä ole olemassakaan: surffaus puhetunnistuksen avulla. Kertoisin vain koneelleni, että mikä blogi avataan, ja samalla voisin keskeytymättä kutoa. Uskoisin, että tällä ominaisuudella olisi käsityömaailmassa kysyntää.

Garden season is over, snow has landed, and it takes some time before the next blossom is here in Finland. I am also wishing speech-recognition system to my PC, while reading blogs. I just could tell to the machine which blog to open, and I would happily continue knitting without need to use hands for browsing.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä sain nipinnapin tässä joku päivä haravoitua ja osan kukkapenkeistä siistittyä isommista töröttäjistä, mutta koville otti. Sensijaan ne viimeiset verihelttaseitikit jäivät sinne kattilanpohjalle jäätymään ;)

Joskus ajattelin, että olisipa iso screeni mihin kytkisi tietsikan ja sitten jonkinlainen varpaalla ohjattava hiirisysteemi. Tuo puhetunnistus olisi kyllä vielä parempi, kommentointiinkin.

Mukavaa lauantaita :)

Pia Tuononen kirjoitti...

Minä itse asiassa olen tällä viikolla ajatellut ihana samaa: miten voisi neuloa ja lukea blogeja niin ettei neulomista tarvitsisi keskeyttää:-) Tuo jalalla painettava hiiri olisi hyvä idea, tai sitten tuo puhetunnistus! Ehkä joku keksii menetelmän;-)