lauantai 18. elokuuta 2007

B - bambu

B-kirjaimelle ei ollut helppo keksiä vastinetta käsityömaailmassa. Lopulta päädyin bambuun. Yhdistän bambun kahdella tavalla käsitöihin: bambuiset puikot, ja bambukuitua sisältävät langat.

Bambupuikkoja itselläni ei ole, mutta olen ajatellut hankkivani sellaiset sukkapuikot. Ne kuullostavat kevyiltä, ja jossain blogissa olen jopa nähnyt hyvin pienet sormikaspuikot.

Minua viehättää ajatus bambulangasta, luonnonkuidusta, joka voisi ainakin teoriassa olla hyvinkin ekologinen. Babulangat ovat ihanan pehmeitä ihoa vasten, ja niitä on mukava hyp8stellä lankakaupassa. Muutkin uudet luonnonkuituja sisältävät langat kuullostavat mielenkiintoisilta: maissilanka, soijalanka. Kaikenkaikkiaan suosin luonnonkuituja sisältäviä lankoja. Mieluiten puhtaasta luonnonkuidusta tehtyjä lankoja, mutta nykyisin lähes kaikissa on vähän tekokuitua kestävyyttä varmistamaan. Puhtaita tekokuitulankoja käytäni ainoastaan tehosteena, ja silloinkin mieluiten pieninä määrinä.

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Tämä aakkosmeemisi on tosi kiva, kun jaksat kirjoittaa kunnon postauksen joka kirjaimesta!

Minähän tilasin eBaystä bambupuikkoja melkein kaikissa mahdollisissa muodoissa keväällä. Halpoja olivat ja laatu sen mukainen (pyöröistä saattaa muoviletku katketa tai irrota ja suorat puikot ovat välillä karheita) mutta ovat kuitenkin bambua... ihanan kevyitä, hiostamattomia, kilisemättömiä. (Nyt harmittaa kun en tajunnut keväällä sujauttaa mihinkään SNY-pakettiin sinulle bambupuikkoja!)

Ostin itse juuri torstaina Tapion kaupan retkellä maissilankaa ihan kokeeksi, soijalangan jätin kauppaan kun en nauhalangoista erityisemmin pidä. En vielä tiedä mitä teen maissista, ehkä sukat... Vähän karhealta tuntuu mutta niinhän tuntuu villakin.