sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Rauhaisaa joulunaikaa!

Vaikka blogi onkin ollut hiljainen, eivät käsityöt ole kokonaan unohtuneet. Olemme serkkuni kanssa kirjoittaneet kuukausittain pääasiassa hiitolaisista käsitöistä Kurkijokelainen-lehteen, ja blogikirjoittelu on jäänyt sitten vähemmälle.

Joulukuun numeroon laadimme äitini kanssa Kansallismuseosta löytämästäni Kurkijoen-lapasesta ohjeen. Mallin selkämys on samanlainen kuin Eeva Haaviston kirjassa Sata kansanomaista kudiokuvinmallia -kirjassa olevan Haminan lapasen. Peukalo on kuitenkin Kurkijoen lapasessa erilainen. Varsi on samankaltainen kuin Mary Oljen kauneimmat käsityöt-kirjassa olevassa Leppävirran lapasessa, mutta vartta ei ole neulottu joustinneuleena ja varren lopusta puuttuu yksivärinen kuviovärillä neulottu kerros. Pikaisella vilkaisulla selkämys muistuttaa Leppävirran lapasta, mutta ruutukuvio on erilainen. Eli hyvin pienistä eroista nämä eri mallit koostuvat.

Sukkien ja lapasten myötä toivotan rauhaisaa joulunaikaa!7 kommenttia:

Pirena kirjoitti...

Rauhallista Joulunaikaa sinullekin!
Nätit sukat ja kintaat.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat sukat. Ihanaa ja Tunnelmallista Joulua Sinulle

Leena kirjoitti...

Tässä aattoillan kääntyessä yöksi on pieni hetki istahtaa netin ääreen ja katsella mitä toisten jouluun kuuluu.
Hyvää Joulua Sinulle!

Altocumulus kirjoitti...

Hyvää Joulua, onpa kauniit lapaset ja sukat!

Päivikki kirjoitti...

Kauniita ovat molemmat!
Hyvää, neulerikasta uutta vuotta siulle!

Sari_Suu kirjoitti...

...hienot sukat ja lapaset, väri niin jouluinen...

Katja V kirjoitti...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.