tiistai 28. kesäkuuta 2011

Työvoitto

Kiitokset Tuuteri-lapaseen saamistani positiivisista kommenteista.

Muitakin perinneneuleita on kevään mittaan tullut neulottua. Osallistuin yhteisneulontaan, jossa neulottiin Jenni Österlundin suunnittelemaa "ykskyntöset" sukkamallia, johon hän oli saanut inspiraation Theodor Schvindtin Ompelu- ja nauhakoristeita -kirjasta.

 Sukista tuli vähän aiottua isommat. En ole ihan varma, olenko sotkenut kasvivärjättyjen lankojen laatikot. Alun perin kuvittelin neulovani Maija-lankaa. Jo alunperin vähän mietin, että näistä saattaa tulla minulle pikkasen isot, mutta kuitenkin naiselle sopivat. Joko käsialani on tosi löysä tai sitten lanka onkin Jannea. Joka tapauksessa näistä tuli miesten sukat, ja keltainen samettikukalla värjätty pääväri loppui kesken. Jatkoin sitten tiikerinkaunosilmällä värjätyllä oranssilla kärjet.
 Sukat ovat olleet jo pitkään odottamassa kirjontaa, ja vihdoin sain tartuttua neulaan ja lankaan ja sain sukat viimeisteltyä Kirjontaan käytin samettijalalla värjättyä harmahtavaa ja syksyisillä tammenlehdillä värjättyä ruskeaa. Osa kirjonnasta tehtiin silmukoita jäljitellen ja osa ketjusilmukoilla. Yllättävän hidasta tuo kirjonta on, mutta sillä saa hauskan lisän kirjoneuleeseen.
Sukkien ohje tuli kolmessa osassa ja kirjontaa lukuun ottamatta pysyin hyvin vauhdissa. Neuloin molempia sukkia samanaikaisesti, jolloin oli mukava saada sukat neulottua lähes samaan aikaan. Ohjeiden väliä oli viikko ja oli mukavaa oppia uusia tekniikoita sukanteossa.

Yläkuvassa värit on aika luonnolliset, joten aika räväkät nuo kärjet ovat.

9 kommenttia:

Jii kirjoitti...

Kivat värit!

Leena kirjoitti...

Tuo tiikerinkaunosilmän väri on aika raju. Tuo kukka taitaa ensi kesänä päätyä minun kasvimaalleni. Nyt siellä kasvaa värjäyskasveista vain morsinkoa, viimevuotistakin, sillä aion tuottaa itse siemeneni. sinun sukille kävi nyt sama juttu kuin minullekkin, tulivat liian isot.

pirle kirjoitti...

Tehokkaan näköiset!
Mukavakun kaikilla tekijöillä on omanoloisia tuotoksia :) Te värjärit olette ihan eri "rotua".

Leena kirjoitti...

Jännä siniharma tullut samettijaloista ja tammenlehtien ruskeakin on mulle uusi väri. Tähän asti tammenlehdet on mulla menneet joko kompostiin tai sitten katteeksi jouluruusuille talveksi:)
Ehkä pitäisi kokeilla värjätä niillä.

Päivikki kirjoitti...

Hiitolahan on Parikkalan lähellä, joten ei ole ihme, että samoja malleja neulottiin. Kiitokset mielenkiintoisista tiedoista.

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Kasvimaalla kasvaa iso puska tiikerinsilmäkaunokeja ja niillä on tarkoitus värjätä nyt tulevana viikonloppuna. Ihastuimme sukkien kärjissä näkyvään väriin, voisitko kertoa kuinka sait sen aikaan? Mikä oli kukkien (kuivattuja vai tuoreita) ja langan suhde ja mitä puretetta käytit? Olisimme hyvin kiitollisia ohjeesta!

Anniina

Pia kirjoitti...

Anniina, täältä löytyy tietoja siitä, kuinka värjäilin tiikerinkaunosilmillä: http://minimimmi.blogspot.com/2009/09/alkusyksyn-varjayksia.html

En muista kukkien ja lankojen suhdetta, mutta käytin tuoreita kukkia. Niitä oli varmaan pienen hedelmäpussin verran.

Pia kirjoitti...

Täältäkin löytyy tiikerinkaunosilmävärjäilyä:
http://minimimmi.blogspot.com/2008/09/tiikerivrej.html

Ja langat olen esipurettanut aluna 10% ja viinikivi 5%

Anonyymi kirjoitti...

Nuo kärjet juuri ovat noiden sukkien juju! Vähän myöhäinen kommentti, mutta löysin blogisi vasta tänään. Hymy tuli huulille näistä sukista. Terveiset Tukholmasta, Milla