lauantai 30. huhtikuuta 2011

Mysteerisukka

Neulefoorumi Ravelryn "Suomalaisia perinteitä" palstalla on menossa Ykskyntöset sukan yhteisneulonta. Sukka on Jenni Österlundin suunnittelma ja varren kuvioneule on peräisin Sakkolan ja Raudun alueelta. Kuvion nimi on ykskyntöset patsastarhat. Sukan ohje saadaan kolmena osana. Ensimmäinen osa ilmestyi kiirastorstaina ja toinen osa tämän viikon torstaina.

Olin valinnut neuleen värit ennen sukkaohjeen ensimmäisen osan ilmestymistä. Pohjavärinä on samettikukilla ja kuviovärinä tiikerinkaunosilmällä värjätty Maija. Lisäksi kuvioneuleeseen tulee vielä kirjontoja. Niihin alunperin valitsemani sävyt eivät ehkä sovi, joten täytyy penkoa kasvivärjättyjen lankojen varastoa sitten lopuksi.

Kuviomalli ei ole vaikea, mutta tarkkana sen kanssa täytyy olla, koska joka rivi on erilainen.


Tuo keltainen sävy on luonossa aika paljon kirkkaampi ja sukista tulee aika ärhäkän sävyiset. Teen kumpaakin sukkaa yhtä aika, jotta lopussa ei tule toisen sukan syndroomaa = ei jaksa neuloa enää toista paria. Tähän vaiheeseen sukat sain jo pääsiäisenä, ja nyt kun uusi vihje kantapäästä on tullut, lähden neulomaan sitä.

Oikein mukavaa Vappua!

8 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Pysähdyin oikein opiskelemaan noita Theodorin keräämiä kuvia. Me neulotaan kuvaa 49, muta kyntösiä en löytänyt luotoksittain (epupistokirjonta) tehdyistä malleista, mutta kyllä pykälittäin(406-409) tehdyistä malleista, enkä tarkoin tiedä mitä sillä tarkoitetaan. Mutta kuvio muodostuu jalattomista pienistä revonnenistä ja niiden kannikkaista. Tämä löytyy ihan taulukosta. Lopuksi vielä päästään tekemään noita halkimatosia!
Minulla näyttää olevan virheitä sukkieni pintaneuleissa ja kerroksissa, mutta ei haittaa mitään. Tärkeintä tässä on se, mitä en ollut itse keksinyt, varmaan olisi koskaan keksinytkään, että etupistokirjontakuvia voi ihan hyvin neuloa. Nyt minulla onkin suuria suunnitelmia lasten myssyihin kukkilintuja ja muutakin. Joten tyytyväinen olen näihin ykskyntösiin. Tuleekohan ne patsastarhat noista, mihin keskelle tulee ne halkimatoset?

pirle kirjoitti...

Kauniit sävyt olet saamassa sukkiisi.
Sinäkin neulot Maijasta - miten saat seuraavan ohjeen pintaneuleessa nurjat silmukat erottumaan? Minun tummassa pohjassa jäävät jotenkin syheröiksi ja epäselviksi.

Pia kirjoitti...

Leena, mielenkiintoisia nuo tutkimuksesi. Kunhan saan lainattua itselleni vastaavan kirjan, täytyy perehtyä kuviomalleihin.

Pirle, keltaisessa nuo pintaneuleen kuviot näkyvät ihan kohtuullisesti. Tummassa ne varmaan eivät kovin hyvin erotu.Ehkä juuti sen vuoksi tämä onkin mysteerisukka, kun etukäteen ei voi tietää kuinka hyvin värivalinnat osuvat kohdalleen.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat nuo värit ja kaunis malli.

Pirena kirjoitti...

Voi miten kauniita kirjokintaita tuossa edellisessä kirjoituksessa. Äitini oli kova neulomaan juuri kirjokintaita ja mukava minustakin on niita tehdä.
Sukista on tulossa oikein nätit.

Laura kirjoitti...

Ihanat värit. Tuleeko tuota tiikerinkaunosilmästä noin kaunis punainen ihan tavallisilla ns. turvallisilla puretteilla (aluna+viinikivi) vai tarvitaanko siihen jotain muutakin?

Pia kirjoitti...

Laura, tiikerinkaunosilmästä saa tuollaista punaista, kun lisää värjäysliemeen vähän soodaa. Olen käyttänyt tavallista ruokasoodaa, joten sinänsä turvallista. Kovin paljon en ole lisännyt, ettei liemestä tule liian emäksinen.

Heidi kirjoitti...

Moi! Loysin juuri blogisi, ja heti huomasin kaikkea ihanaa ja kiinnostavaa! Meilla on selvasti samat mielenkiinnon kohteet: varit, langat, kutominen, ryijyt yms. Kiitos siis blogistasi!
Heidi