tiistai 2. marraskuuta 2010

Raitoja 3-vuotiaalle

Kummityttöni sai lähes samanlaisen tunikan 3-vuotis syntymäpäivälahjaksi kuin isosiskonsa. Koska virkkaaminen ei oikein ole minun juttuni, päätin virkkaamisen sijaan neuloa alaosan raitaosuuden. Ja homma sujui huomattavasti nopeammin ja lopputuloksesta tuli paljon siistimpi.


Koska isosisko oli sotkeutunut pahemman kerran koristenauhoihinsa, päätin jättää ne pikkusiskolta heti alkuunsa pois. Kukat sen sijaan virkkasinetukappaleen yläosaan, mutta ne kiinnitin niin viime tingassa, että en ehtinyt/muistanut valokuvata tunikaa ennen kuin se lähti saajalleen.

Tässä vielä lähikuva raitaosuudesta.

Tunikan ohje on Moda 4/2010 lehdestä, nyt siis reippaasti muokattuna. Hyvin onnistui tuo silmukkamäärien arviointi, kavennusten jälkeen oli juuri se silmukkamäärä, joka virkatun osuuden jälkeen oli tarkoituskin olla.

Vaikka iso- ja pikkusisko saivat samanlaiset neuleet synttärilahjaksi, oli isosiko sitä mieltä, että pikkusiskolla oli kauniimmat virkatut kukkaset :-) Lupasin virkata isosiskolle samanlaiset. Kyllä se koville ottaa tuo kasvaminen.

2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa upeat raidat-

Leena kirjoitti...

Nätti on! Kävin muistiani virkistämässä ja katsoin isonsiskonkin tunikan. Tuo neulottu helma on kevyempi kuin virkattu, ei yhtään hassumpi ohjeen muutos.