sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Huivitehtaalta päivää

Nämä huivit ovat valmistuneet jo kauan sitten, mutta vasta nyt muistin kuvauttaa ne. Puutarha ja muut hommat ovat vieneet aikaa, joten blogi on jäänyt ihan retuperälle.

Kummatkin huivit on kudottu yksisäikeisestä kasvivärjätystä langasta. Ensimmäinen huivi on puoliympyränmuotoinen, ja sen ohje löytyy täältä.

Huivissa on kolmea väriä. Tuo vaaleanruskea on kuusenkävyillä värjättyä lankaa, vaaleansininen on mustapavuilla värjättyä ja lila on seuraava sekasoppa: verihelttaseitikki, sipulinkuori, kuusenkävyt, kokenilli ja kertaalleen keitetyt sinipuun lastut. Liemi oli varsinaisten värjäyslienten jämäliemet, jotka yhdistin.


Toinen huivi on tuttu Feather and fun huivi, jonka ohje löytyy täältä. Tämä on jo kolmas huivi, jonka teen saman ohjeen mukaan. Tässä voi hyvin käyttää näitä kasvivärjättyjä lankoja, kun mitään lankaa ei ole kovin paljon, ja kaikki sopivat suht hyvin yhteen.
Koska tuota sinistä ei ollut kovin paljoa jäljellä, yhtenä lankana käytin itse kehräämääni lankaa, jossa oli samoja sävyjä, kuin näissä kasvivärjätyissä langoissa. Muut langat ovat yksisäikeisiä kasvivärjättyjä lankoja, pääosin samoja kuin edellisessä.

Käytetyt langat ylhäältä alas: mustapavuilla värjätty lanka, kuusenkävyillä värjätty lanka, itse kehrätty lanka, verihelttaseitikki-jämäliemi + sipulinkuoret + kokenilli. Kuvasta näkyy myös, kuinka nuo kehrätyn langan sävyt ovat samat kuin muissa langoissa.

Molemmat huivit ovat minulle vähän isot, joten ne päätynevät aikanaan lahjoiksi.

6 kommenttia:

pirle kirjoitti...

Komeat, arvokkaat lahjaneuleet; upeata, että olet hyödyntänyt luonnonvärit noin harmonisesti :)

MINNA kirjoitti...

Kauniit huivit! Minustakin tuntuu, että nyt on niin ihana olla ulkona ettei malttaisi tehdä käsitöitä sisällä. Puutarhatöiden välissä on kiva värjätä lankaa ja "taikoa" ne sitten neuleeksi talven mittaan.

Leena kirjoitti...

On ne kauniita. Jännä tuo sinun lilahtavan värisi sekoitus. Miten tuo yksisäikeinen lanka käyttäytyy neuloessa eli tuleeko viistoja kappaleita, kun kierre on vain yhteen suuntaan?

Pia kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne. Leena, itse en neuleissa ole huomannut viistoutumista, vaikka lanka onkin yksisäikeistä. Ehkä huiveissa tuota viistoutumista ei huomaa niin helposti, kun kappale ei ole "suorakulmainen", jossa viistoutumisen näkisi helpommin.

Outi kirjoitti...

Ihania huiveja, niin kauniita värejä =)

Pirena kirjoitti...

Mukavaa Juhannusta!