sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Tailored Sweater

Olin viikko sitten Tuulian pitämällä Tailored Sweater kurssilla. Siinä paidan tekemisen idea on, että neule kudotaan ylhäältä alas, omien mittojen mukaan, eikä tarvitse ommella yhtään saumaa. Ja muista ylhäältä alas neuleista poiketen, tässä mallissa on myös istutetut hihat.

Meitä oli yhteensä 10 innokasta oppilasta lauantaina ja toinen kurssi oli sunnutaina, johon osallistui myös 10 oppilasta. Tiedon kurssista löysin Ravelrystä.

Kurssilla aloitimme koeneuleen, jota tehdessä opettelimme tätä tekniikkaa. Lisäksi opimme kuinka luodaan aloitus, joka ei veny, kuinka lyhennetyt kerrokset tehdään niin, että siitä ei jää jälkeä näkyviin, sekä kuinka poimitaan silmukat niin, ettei tulisi reikiä.

Kaiken kaikkiaan siis hyvä kurssi.

Tässä kuvassa on oma neuleeni, josta tuli noin 1-vuotiaan kokoiselle mekko. Mekko on lapsuudenkodista löytämäni ristiäisissäni saamani nallen päällä. Nallevanhus on kärsinyt karvojen kadosta ja takasaumaakin on käsin paikkailtu.

Tässä kuvassa näkyy yksityiskohta tästä hihasta. Eli ihan istutetulta hihalta tämä näyttää.

Kurssilla otimme mitat itsestämme, joten seuraavana työnä olisi paidan tai villatakin kutominen itselle samaisella tekniikalla.

1 kommentti:

pirle kirjoitti...

Mielenkiintoista :) Oppiikohan tuon tekniikan ilman kurssia?