sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Retroneliöitä

Tänä syksynä on lapsuuskotiani tyhjennetty, ja siltä löytyi ufo, joka on todella vanha. Löysin pussillisen virkattuja isoäidinneliöitä, yhteensä 130 kpl. Ne on virkattu 70-luvulla ja 80-luvun alussa. Kaikki neliöt oli käsittämättömästi myös pääteltyjä. Minä olen nämä laput virkannut, mutta en muista, että mitä olin ajatellut niistä tehdä. En muista sitäkään, että olenko aina lapun virkattuani heti päätellyt langanpäät. Mikäli näin on ollut, olen ollut selvästi systemaatisempi lapsena.
Kun olin sairaslomalla muutaman päivän, sommittelin näitä palasia ja mietin, että kuinka suuren peiton niistä oikein saisi aikaiseksi. Sellaista värimaailmaa, kuin näissä 70-luvun retrotilkuissa, ei lankalaatikostani löytyisi, joten ajattelin, että peitto saisi syntyä ilman lisäpaloja. Kiinnitin tilkut toisiinsa virkkaamalla. Löysin kerän harmaata Nallea, ja sillä virkkasin palaset yhteen, sekä vielä ulkoreunaan yhden kerroksen pylväitä.

Osa käyttämistäni langoista on nykymittapuun mukaan tosi outoja. Esim. tuossa keskuneliössä on yhdistetty kahta lankaa, jossa toisessa on harmaaseen yhdistettyjä hopeahippuja. Muistaakseni äidilläni oli aikanaan "hieno" juhlamekko tuosta harmaasta langasta. Muitakin jänniä lankoja löytyy joukosta. Valtaosa väreistä on erittäin kirkkaita, joita olen yhdistänyt hyvin ennakkoluulottomasti.

Peitosta tuli suurin sellainen, jolla normaalikokoisen kahden hengen sohvan saa peitettyä. Tämä peitto menee joululahjaksi kummitytölleni.


Tämä on taitanut olla kaikkein vanhin ufo mikä minulla on, enkä oikeastaan ollut siitä tietoinenkaan. Nyt se onneksi on valmis. Aika moni ufo lopulta valmistuu, kunhan antaa riittävästi ajan marinoida.

11 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Peitto on kerrassaan upea, kokonaisuudesta ei ollenkaan erota, jos joukossa onkin oudompia värejä.

möhönasu kirjoitti...

Todella upea peitto!...ja aivan ihanat värit :)

Inkeri kirjoitti...

Upea peite. Eipä löydy toista samanlaista.

AnniP kirjoitti...

Peitosta tuli mahtava, tasaisesti iloinen ja jännittävä. Marinointi kannatti taas ja tuo harmaa sitoo villitkin värit kauniisti. Hauskaa että lankoihin liittyy muistoja.

pirle kirjoitti...

On hieno löytö ja lopputoteutus! Retrossa on tunnelmaa :)

Leena kirjoitti...

Ihana löytö! ja upean peiton kummityttösi saa. Hyvää Joulua sinulle!

Pirena kirjoitti...

Mukavan oloinen tilkkupeitto.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

mahtava löytö. Minulla oli 70-luvulla tuollaisista neliöistä äidin virkkaama päiväpeitto. Hyvää joulua sinulle!

Katju kirjoitti...

mahtava peitto.

Kaisa kirjoitti...

Voi mikä mielettömän upea ufo - ja mitä siitä tulikaan! Ihana peitto. Hyvää joulun ajan jatkoa sinnepäin!

Eija kirjoitti...

Hieno peitto. Minulla oli kans oman äitini tekemä samanmoinen kun olin nuori, niin sängynpeittona.
Kummityttö varmaan iloinen saadessaan.