sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Ryijykurssilla

Osallistun Espoon työväenopiston ryijykurssille. Kurssi alkoi syyskuun puolessa välissä ja kestää lokakuun loppuun. Varsinaisen opetuksen lisäksi kurssiin kuuluu erilaisia oheistilaisuuksia ryijyn tiimoilta. Olemme käyneet mm. Design museon ryijynäyttelyssä, joka on jo loppunut. Tiistaina menemme kuuntelemaan Suomen Käsityön Ystävien esitystä ryijyistä Ruusutorpan kouluun.

Ryijykurssilla meillä on tehtävänä suunnitella ja toteuttaa oma ryijy. Kovin isoa ryijyä ei tässä ajassa ehdi tehdä, mutta jotain hahmotelmia olen saanut paperille. Ehkä koko homman vaikein juttu onkin tämä ryijyn suunnittelu. Varsinkin kun tuo piirtämispuoli ei ole vahvoja puoliani.

Oman ryijyni aion toteuttaa kasvivärjätyistä langoista. Joskus aikaisemmin olen jo messuilta ostanut sopivan kokoisen ryijypohjan, joten tarvikkeet ovat valmiina. Seuraavana tehtävänä on opetella sitten varsinainen ryijynukkien teko ja saada ryijy alulle.

2 kommenttia:

pirle kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta, onnea matkaan! Ja vielä itse värjätyt langat :)

Leena kirjoitti...

Oikein kiva. Jään odottamaan kasvivärilangoilla tehtyä ryijyäsi. Minähän meni kansalaisopistoon rekipeittoa, nyt olen jakamassa pohjakangasta osiin harsinmerkinnöillä. Tilkkutöitä menin myös opettelemaan. Japanilainen taittelu tuntuu kiinnostavalta.