keskiviikko 19. elokuuta 2009

Intiaanikesä

Ravelryssä on meneillään yhteiskehruu tempaus nimellä "Intiaanikesä". Eli jokainen halukas kehrää lankaa, joka mielestään kuvaa intiaanikesää. Oma intiaanikesäni on kehrätty kevään kuituklubista saamastani masham villasta, jota olen sitkeästi kehrännyt kehruutapaamisissa värttinöillä. Eilisessä kehruutapaamisessa sain kuidun viimeinkin loppumaan. Langan kertasin rukilla.

Lankaa on yhteensä 423m ja se painaa 100g. Kuvassa on myös lomamatkalta Pärnusta ostamani vironkielinen Haapsalu sall kirja. Kirjassa on paljon erilaisia Haapsalu huivien mallineuleita ja kauniita kuvia valmiista huiveista. Kaaviomerkinnät ovat vironkielen lisäksi englanniksi.


Tässä vielä lähikuva langasta. Lanka jäi varsin "karvaiseksi", lieneekö se tuon villan ominaisuuskin?

Ihan vielä ei täällä ole intiaanikesä, vaan kesäkukat kukkivat ihan täysillä. Näistä samettiruusuista otetaan parhaan kukkimisen jälkeen kukinnot talteen, kuivataan ja käytetään myöhemmin värjäyksessä.

6 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Kaunista lankaa, on jännä miten voimakkaat ja kirkkaat värit rauhoittuvat kehruun myötä. Minä aloitin toisen intiaanikesäni tänään, kun uusi rukki saapui.

Shamina kirjoitti...

Ihanaa lankaa sinulla. Minullakin tuli mashamista aika pörröistä, kuva löytyy postauksen puolivälistä: http://shamina.vuodatus.net/blog/2087728/kuvia/
Tykkäsin kehrätä tuota rukilla, ihanan pitkiä kuituja :).

Nyyti kirjoitti...

Upeaa lankaa, aivan mielettömän ihanan väristä!

pirle kirjoitti...

Elokuun väristä on lankasi. Kiitos aiemmin antamastasi samettikukkien tallennusvinkista; minäkin kuivattelen mykkyröitä verannalla aurinkopäivinä. Ehkäpä ensi kesänä ovat väriliemenä...

Eija kirjoitti...

Tosi hienon värinen lanka:)
Meneekö sen niin, että kun samettikukka alkaa laskastua sen voi leikata pois ja kuivata? vai miten?

Pia kirjoitti...

Eija, teen juuri niin kuin arvelit. Lakastuneet kukat leikkaan pois ja laitan kuivumaan