keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Syksyn viimeisiä värjäyksiä

Olin säilönyt kesällä krappiliemen ämpäriin jatkovärjäilyä varten. Lisäksi tallessa oli tiikerinkaunosilmäliemi + kertaalleen käytetyt kukat. Kun tiikerinkaunosilmän kukkia ei enää tullut, katkoin varret. Nämä kaikki sekoitin keskenään. Eli keitin uudelleen tiikerinkaunosilmien kukinnot ja varret krappiliemen ja tiikerinkaunosilmäliemen sekoituksessa.

Laitoin siivilöityyn liemeen vaaleanharmaata Virtain villaa. Siitä tuli ihan mukavan värinen ruskea vyyhti. Koska liemi oli vielä vahvan värinen, laitoin toisen 100g vyyhdin liemeen, ja värieroa ei näiden kahden vyyhdin välillä oikeastaan ole.

Kuvassa vyyhdit auringonpaisteessa, jolloin väri näyttää keltaisemmalta, miltä vyyhdit pilvipoudalla näyttävät.


Eli liemiä ei kannata heittää hukkaan, vaan sekoitella uusia mielenkiintoisia yhdistelmiä. Tulee ihan uusia sävyjä ja yllättäviä lopputuloksia.

Pikkuhiljaa värjäyskausi lähenee loppuaan, omenapuun lehdet on vielä likoamassa ja odottamassa värjäystä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitatko puusta pudonneita omenapuun lehtiä? Noita joita minun pitäisi haravoida pihalla, mutta täällä vain netissä norkoilen.
Minulle tutun kirkonkylän raitilla on koristeomenapuita ja niissä roikkuu pienenpieniä punaisia omenia,lehdet on jo pudonneet. Luuletko että noista omenista saisi hyvää väriä?

Anne kirjoitti...

Minäkin olen kiinnostunut että minkälaista väriä omenapuun lehdistä saa! Toivottavasti laitat jossain vaiheessa kuvia!