perjantai 26. syyskuuta 2008

Tiikerivärejä

Tiikerinkaunosilmä kukki tänä vuonna varsin myöhään. Keräsin viikko sitten kukkia pienen pussillisen, ja kaadoin kiehuvaa vettä päälle. Annoin kukintojen olla yön yli liemessä, nostin lämpötilan 70 asteeseen ja annoin taas liemen jäähtyä.
Siivilöin liemen ja lisäsin vähän nestemäistä kidesoodaa. Laitoin ekaan liemeen 50g luonnon harmaata Virtain Villaa. Siitä tuli oikein kiva oranssin ruskea väri. Kuvassa se on tuo vasemmanpuoleinen lanka.

Liemi oli vielä varsin voimakkaan väristä, joten laitoin jäähtyneeseen liemeen itse kehräämääni villaa. Sitä oli n. 120g ja n. 350 m. Olen kehrännyt langan Villa Laurilasta tilaamastani luonnonvalkoisesta topsista. Lankaan tuli ihan kiva oranssinkeltainen sävy.


Sää on ollut sen verran lämmin, että jonkun verran voi tiikerinkaunosilmän kukintoja tulla lisää. Voisin laittaa pataan lisää tuota vaaleanharmaata lankaa. Siitä tuli oikein kiva sävy, jota lankalaatikossa ei vielä olekaan.

The left yarn is light gray wool which has been dyed using Coreopsis tinctoria + soda. The right yarn is handspun wool which has been in the same dyebath afterwards. When shimmering the dyebath the temperature did not exceed 70 degree Celcius.

3 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Tosi kauniita oransseja! Täytyy pistää kukan nimi muistiin...

Leena kirjoitti...

Kauniin lämpimiä värejä!
Mulla jäi tiikerikaunosilmät kylvämättä viime keväänä, mutta ensi kevääksi täytyy laittaa niitä. Ne ovat muutenkin nätejä puutarhassa:)

Anonyymi kirjoitti...

Oikein kivan väriset langat!!