sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Sadonkorjuuta

Yhdet sukat ja yhdet tossut ovat valmistuneet. Lasten sukat on kudottu Fabel langasta, ja malli on Dropsin tosiyksinkertainen tuubisukka. Ohje oli alpacka-langalle, mutta Fabelissa on sama neuletiheys, joten käytin olemassa olevaa lankaa.



Seuraava malli oli Ullassa ollut En pointe tossut. Lankana oli Rävel Juhe Vaprik, jota sain keväällä "tuliaisiksi". Lanka on siis oikeasti Novitan Huopasta.



Koska lanka oli alunperin valkoista, halusin sävyttää sitä. Kun olin kutonut tossut, värjäsin ne Asfordin villaväreillä vaaleanvihreiksi. Värjäyksen jälkeen laitoin ne pesukoneeseen. Pesuohjelma oli varmaan vähän liian tuhti, kun tossut huopuivat tosi paljon. Onneksi sain venytettyä ne sopivan mittaisiksi. Aika paljon kauniimmat tossut saa Tovesta, josta Ullassa olleet tossut oli tehty.



Tässä vielä nappilaatikosta löytyneitä nappeja, joista valitsin tossuihin tulevat napit. Lopulta valituksi tuli yksinkertaiset pompulanapit, joita oli sopivasti vain kaksi kappaletta. Valitsemani napit ovat 50-luvulta, ja ne ovat äitini nappilaatikosta. Samoin äitini kätköistä ovat nuo kaksi valkoista helmiäisnappia, joita en ole vielä raaskinut käyttää mihinkään.


Ja nämä molemmat menevät siis sukkasatoon.

1 kommentti:

TiinaR kirjoitti...

Oi miten suloiset pikku tossukat :)