tiistai 18. joulukuuta 2007

Joulua-askarteluja vuosien varrelta

Laitoin joulukoristeita paikallee, joista muutamia itsetehtyjä kuvasin tähän blogiin.Himmeli on monta vuotta roikkunut olohuoneessa, ja siitä on välillä tullut kommenttiakin, että joutaisi jo roskiin. Itse kuitenkin pidän tästä yksinkertaisesta ja nopeatekoisesta mallista. Vain sisäkkäisiä peruskuutiota. Pisimmän oljen pituus on n. 30 cm. Ohje on muistaakseni kirjasta Olkityöt.

Jossain vaiheessa harrastin olkitöitä enemmänkin, viime aikoina se on jäänyt muiden käsityölajien jalkoihin. Tässä muutama vuosi sitten tekemäni ikkunakoriste, jossa olkia sidotaan yhteen niin, että niistä muotoutuu erilaisia kuvioita. Tämäkin lienee samaisesta Olkityöt kirjasta.Tässä ensimmäiset tiffanytyöt muutaman vuoden takaa. Ensimmäisenä työnä oli punatulkku, joka oli riittävän yksinkertainen leikata, mutta toisaalta sen avulla harjoiteltiin kaikki tiffanutyöntekemiseen kuuluvat vaiheet. Tosin patinointia itse en halunnut tehdä, pidin punatulkuistani enemmän ilman patinointia.Laitoin tekemääni pajukoriin kuumentumattomat valot, ja tämä saa toimia myös lamppuna joulunaikana. Kuva on kovain tumma, mutta valo siivilöityy läpi aika mukavasti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania olkitöitä :)

Muistan ainiaan, kun siskoni heitti roskikseen tekemänsä ison himmelin! Hän vaan kyllästyi siihen, mutta minua se harmitti, sillä se oli todella kaunis himmeli.

t: möhönasu
http://mohonasu.vuodatus.net/

Anonyymi kirjoitti...

Himmeli on todella kaunis. Olisi kiva saada sellainen myös omaan kotiin. Minä en koskaan kerkiä tekemään mitään itselle. Viime vuonna tein kaksi himmeliä ja molemmat menivät lahjoiksi.