tiistai 30. lokakuuta 2007

L - Lasityöt

Paluu oikeaan aakkosjärjestykseen, eli vuorossa on L-kirjain.

Lasitöitä olen harrastanut säännöllisen epäsäännöllisesti n. kolmen vuoden ajan. Kävin Kauniaisten kansalaisopistossa tiffanytyö-kurssin, ja olen jatkanut harrastusta työpaikkani tiffany-ryhmässä. Välillä töitä syntyy enemmän, tällä hetkellä vähemmän, kun työtiloja ei tällä hetkellä ole.

Samaisessa tiffany-ryhmässä tutustuin lasinsulatukseen. Se onkin varsin hauskaa puuhaa. Tiffany-työt vaativat paljon enemmän aikaa, ja kärsivällisyyttä, kuin sulatustyöt. Erityisesti olen ollut innostunut pienistä sulatuslasikoruista, joita syntyy helposti koko uunillinen. Valitettavasti tällä hetkellä sulatusuunia ei ole käytettävissä.

Olen myös käynyt pari kertaa Fiskarsissa lasinpuhalluskurssilla. Kuvassa olevat pullot ja maljakko ovat töitä ensimmäiseltä kurssilta. Varsin näyttäviä töitä syntyi jo yhden kurssipäivän aikana, tosin opettajamme suurella avustuksella. Opettajanamme toimi Tarmo Maaranen.

Lasi on mielenkiintoinen materiaali, mutta sen työstäminen vaatii tiloja, joista löytyvät tarvikkeet, joita ei ole niin helppoa hankkia kotiin.

Ei kommentteja: