keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Riikinkukko

Tein lankalaatikostani löytyneestä ohuesta villalangasta "Knitted Lace of Estonia" kirjassa olleen "Peacock tail and leaf scarf" -ohjeen mukaisen huivin. En tiedä mistä langasta oli kyse, mutta se oli hyvin ohutta villalankaa.

Huivin kumpikin pää on samanlainen, eli toinen pää kudottiin erikseen ja silmukoitiin kiinni huiviin. Siinä oli jonkin verran tekemistä, että sai pitsineuleen silmukoitua edes jotenkin siististi. Huivi on n. 40 cm * 180cm ja siihen kului lähes 100g lankaa. Vähän jäi jäljelle, kun en uskaltanut varsinaiseen huiviin kutoa enää yhtä mallikertaa lisää, kun pelkäsin langan loppuvan kesken.

Huivin loppuosaa pingottaessani yritin liian voimakkaasti painaa nuppineulaa mattoon, ja heikko nuppineulan pää hajosi, ja neula teki aikamoisen haavan oikeaan etusormeeni. Haavasta tuli runsaasti verta, mutta onneksi en onnistunut sotkemaan huiviani.

Nyt olen ollut kohta puolitoista viikkoa kutomatta, kun etusormi on vielä arka. Ehkä pikkuhiljaa kutominenkin onnistuu.

Olen oikein tyytyväinen tähän huiviin. Ehkä sitä joskus uskaltaisi ryhtyä kutomaan kunnon kokoista Haapsalun huivia, kun sai taas vähän tuntumaa näille huiveille tyypillisiten nyppyjen tekemiseksi.

15 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Kyllä sinä olet pitkällä tuossa Haapsalun huivi asiassa. Minä en uskalla vielä noin vaikeaan malliin ryhtyä. Minkä numeroiset puikot sinulla oli? Vai mainitsitko sen jo, täytyykin käydä uudelleen katsomassa.

Pia kirjoitti...

Unohdin mainita puikkokoon. Nelosen puikkoa käytin.

TiinaR kirjoitti...

Todella kaunis huivi!

pirle kirjoitti...

Sinäkin olet neulonut pitsiunelman, jota voin vain ihastella :) Odotan, että joskus minäkin rohkaistun tuollaisiin silmukkakuvioihin...

paivis kirjoitti...

Kaunis ja ihanan ilmavan näköinen.

Päivikki kirjoitti...

Iiks! Kuinka sanomattoman ihana!

Pirena kirjoitti...

Niin iki-ihana huivisi. Minäkin kerään vielä rohkeutta selättääkseni jonkun Haapsalu-huivin. Niitä kun on niin monta mallia, jotka miellyttää.

Susu kirjoitti...

Hurjan kaunis huivisi!

Kyllä neulominen on sit vaarallinen harrastus...

Nyyti kirjoitti...

Ihan mielettömän kaunis huivi!

Onneksi huivi ei sotkeentunut, kun sormi aukesi. Muistan kerran, kun ommellessani valkoista pojan kauluspaitaa onnistuin saumanvaroja kaventaessani leikkaamaan etusormeeni haavan. Siinä oli kiva sitten yrittää varjella valkoista kangasta ja sormi oli kyllä pitkään tosi kipeä!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kaunis! Valkoinen on aina hyvä väri pitsineuleeseen.

Päivikki kirjoitti...

Voi, miten herkkä ja kaunis! Tuo silmukoiminen on vaikeaa. Olen kerran tehnyt yhteen pitsihuiviin ja vaikka ohje oli selkeä, en oikein onnistunut. Harjoittelun puutetta.

Mervi kirjoitti...

Upea huivi!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis! Neulominen on joo vaarallinen harrastus...

Marleena kirjoitti...

Ihkun ihana huivi!
Ja mukavan värisiä nuo edelliset kehräykset! :-D

kerttu kirjoitti...

Löysin tänne Piironki-blogin kautta. Hirmuisen kaunis huivi!