perjantai 6. marraskuuta 2009

Ryijy viimeistelyä vaille valmis

Ryijyni nimeltä Potagerie on viimeistelyä vaille valmis. Kurssi päättyi runsas viikko sitten, ja tavoitteeni oli saada ryijy viimeistelyä vaille valmiiksi ennen viimeistä kurssikertaa. Tavoitteessa en ihan onnistunut, vaan kolme viimeistä nukka riviä tein kurssilla. Ja kaksi nukkaa jäi vielä kotiin tehtäväksi, kun lanka loppui.

Tässä lähikuva käsintehdyn näköisestä nukituksesta. Jotain pisimipiä langanpäitä voisi vielä leikellä, mutta muuten nukitus saa jäädä vähän epätasaiseksi.

Vähän kiirettä ryijyn kanssa tuli, kun lokakuulle osui äitini muutto, sekä kesäloman viimeinen lomaviikko, jonka vietimme Toscanassa. Mutta ahkeroin muutamana viimeisenä päivänä ennen kurssin loppua.

Jokaiselle ryijylle piti keksiä nimi, ja "peltotilkut" nimi muokkaantui lopulta muotoon "Potagerie", eli keittiöpuutarha, jossa on tietty muoto. Ajatuksessa oli lähinnä erilaiset värikasvit, joita voisi kasvattaa muotoon suunnitellussa kasvimaassa.

Ryijyyn on käytetty yhteensä 22 eri värisävyä kasvivärjättyjä lankoja, joita sainkin kulutettua ihan mukavasti. Jokaisessa nukassa on neljä lankaa ja nukituksessa käytin 3 cm nukkalastaa. Ryijyn koko on noin 50 * 50 cm, eli kyseessä on pieni miniryijy.

Päättelyt vielä puuttuvat, sekä nukkien tasaaminen. Lisäksi kurssilla kehoitettiin laittamaan ryijyn taakse tiedot suunnittelijasta, tekijästä, ryijyn nimi sekä tekopaikka.

Kurssi oli mukava, ja voi olla, että joskus vielä teen toisenkin ryijyn. Mitään kiireisen ihmisen hommaa tämä ei ole, vaan yllättävän paljon aikaa vie näinkin pienen ryijyn tekeminen.

5 kommenttia:

Rina kirjoitti...

Wau! Tuo on tosi kaunis! Haluaisin nähdä tuon joskus luonnossa. :)

Eija kirjoitti...

Hieno on ryijy! En ole niitä kuin kokeileeksani tehnyt ja huomannut että aika kuluuuu sen parissa.
Tuonne Toscanaan kun joskus pääsisi, unelma vielä toteutumatta. Saakos sieltä kuvia vaikka tänne blogiin?

pirle kirjoitti...

Mehevä, varsinkin tuo lähikuva on herkullinen!

Leena kirjoitti...

Kaunis siitä on tullut ja nimi on osuva. Siinä on riemastuttavat ruutupuutarhaläikät oman värisille kasveilleen! Eriväristen lankojen määrä on suuri. Yhdyn Pirlee, lähikuva on hyvä. Tartteeko noita nukkia nyt tasailla?!?!

Leena kirjoitti...

Tosi hieno ryijy, lähikuvassa näkyy kyllä miten hyvin nuo erisävyiset värjätyt langat sopivat yhteen!