lauantai 16. toukokuuta 2009

Essu ja vyö

Vaikka pihapuuhat ja työkiireet vievät aikaa, on feresi taas edennyt hiukan. Essu on pitsin kiinnitystä vaille valmis. Essusta tuli vähän liian leveä, enkä jaksa sitä lähteä enää korjaamaan, joten päätin tehdä feresiin myös vyön, jotta sitä voi käyttää ilman essuakin. Sain viime syksynä opetusta lautanauhan tekemiseen, mutta en ole sen jälkeen ehtinyt yhtään nauhaa tehdä.

Suht hyvin onnistui loimen luonti ja nauhojen pujottelu lautoihin. Kutomisessa oli välillä vähän hässäkkää, kun onnistuin sotkemaan lankoja ja lautoja, mutta ilman suuria vaurioita siitä selvittiin.

Suunnittelin nauhan kuvion netistä löytämäni lautanauhaohjelman avulla. Valitettavasti en enää linkkiä löytänyt, kun olen ohjelman jo tallentanut omalle koneelle. Ohjelman avulla olikin helppo suunnitella kuvio ja vaihdella värien paikkaa. Lankana käytin Novita Tennessee lankaa, josta löytyi feresin väreihin sopivat sävyt. Kuvio on ihan simppeli ja lautoja oli yhteensä 10. Innoissani tein nauhasta vähän turhankin pitkän, mutta voihan ne vyön päät roikkua aika alhaallakin.

Essu on vanhaa verhokangasta, jossa on koristeena samaa satiininauhaa, millä feresi on kantattu. Helmaan tulee lisäksi virkkaamani pitsi, kunhan saan sen vielä pingotettua. Kunhan saan vielä puseron jotenkin aikaiseksi niin sitten laitan kuvia koko puvusta.

5 kommenttia:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kaunista lautanauhaa!

Tuossa alempana sulla olis hauskannäköinen baskeri. Piti käydä ravelrysta nappaamassa ohje. ;o)

Kaisa kirjoitti...

Kyllä saat arvokkaan puvun, kun itse teet. Minä ostin "laudat" lautanauhan tekoon Wetterhoffilta pari kesää sitten, mutta kokeilematta on vielä toistaiseksi jäänyt.

nirppu kirjoitti...

Tekis mieli kans hommata tuollainen lauta pirtanauhan tekoa varten.

Joskus ala-asteella meidän piti kokeilla jotain perusjuttua tehdä...

nirppu kirjoitti...

Kaunista on siis nauhasi!!!

Pirena kirjoitti...

Mielenkiintoista, miun feresinteko etenee varmaan syksyllä kansalaisopiston kurssilla. Ei siksi ettenkö osaisi, mutta kun on niin paljon muutakin kivaa, esmes neulominen.