keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Feather and fan

Kudoin puolitoista vuotta sitten kummitädilleni feather and fan huivin lahjaksi. Sitä oli niin mukava kutoa, että päätin kutoa uuden huivin. Malli on riittävän mielenkiintoinen, mutta helppo.

Lankana on kasvivärjätty Virtain Villa. Kellertävän vihreä lanka on lupiinilla värjätty, tummanvihreä on tummanharmaalle värjätty koivunlehti, vaaleanvihreä on värjätty viherliemellä, jossa oli sekalaisia kasveja ja vaaleanruskea on värjätty vaahterankuorella.
Ylemmässä kuvassa värejä on vähän muokattu vastaamaan enemmän todellisuutta. Alemmassa kuvassa värit sellaisena, kun kamera suostuu ne toistamaan.

Vaikka tähänkin huiviin meni noin 300 g kasvivärjättyä lankaa, on värjättyjä lankoja vielä runsaasti varastossa. Ei haittaa, vaikka varastoa saisi vielä ennen värjäyskauden alkua pienennettyä.

6 kommenttia:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Komea huivi!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis on huivi ja kauniit värit. En ole huivien neuloja, vain paksuja kaulahuiveja pakkasen torjuntaan olen tehnyt. Tosin on tarkoitus mennä Haapsalun huivia opettelemaan ja sitähän ei koskaan tiedä vaikka sen jälkeen huiveihin hurahtaisin. Mutta tuosta huivista jäi mietityttämään, että kuinka paksua tuo käyttämäsi lanka on? Näyttää ohkaselta, onko sitä?

AnniP kirjoitti...

Hauska aaltokuvio ja värit on tietenkin upeat, kasveilla ei taida muuta saadakaan!

Outi kirjoitti...

Upea huivi! Vaikka en yleensä pidä vihreästä, tämän huivin värit ovat hienot, nyt tykkään =)

Anonyymi kirjoitti...

Upea. Voi kun pääsisi neulomaan. Juuri tuota huivia olen himoinnut värjäämistäni langoista.

Rukki ja Rautapata kirjoitti...

Aivan ihana huivi!