tiistai 3. kesäkuuta 2008

Lupiinivärjäilyä

Viikonloppuna värjäilin lupiininlehdillä. Keittelin niitä noin tunnin, ja annoin väriliemen jäähtyä sen aikaa, kun käytiin lakkiaisissa.

Tässä lopputulos vähän alkuperäisiä värisävyjä säädellen. Opettelin säätämään värejä GIMP ohjelmalla, mutta vielä se vaatii vähän lisäharjoittelua, ennen kuin tulee sinuiksi ohjelman kanssa.

Aurinkoisella ilmalla en saa ollenkaan värisävyjä onnistumaan, vaan kamera tuntuu haalistavan kaikki sävyt.

Luonnossa väri on paljon keväisemmän vihreä, itse kutsun sitä sävyä lehmuksenvihreäksi.

Tämä kuva on alkuperäinen, kameran värittämä kuva ilman mitään säätöjä. Tuollainnen beessin keltainen sävy ei muistuta ollenkaan langan oikeaa sävyä.Tässä kuvassa vielä lupiinivärjäilyt samassa kuvassa koivunlehtivärjäilyjen kanssa. Lupiinista tulee selvästi erisävyinen kuin koivusta.

Nyt lupiinit on alkaneet myös kukkia, joten lähiaikoina voisi värjäillä myös pelkillä kukilla. Muistelin, että viime vuonna tuli eri värisävy pelkistä kukinnoista tai pelkistä lehdistä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen kanssa lupiineilla värjännyt, vaan en niiden kukkasilla. Taitaakin nyt olla sitten niiden vuoro.
Kivoja värejä olet niistä saanut.

Mervi - Lukuaikaa etsimässä kirjoitti...

Voi miten kauniita vihreitä sait aikaan.

Pia Tuononen kirjoitti...

Kauniin vihreitä olet saanut aikaan! Ja kiitos kun muistutit että lupiinin lehdilläkin voi värjäillä! Ne pääsevät siis pataan ensi viikonloppuna:-)

Anne kirjoitti...

Moi!

Itse kuulin värjäyskurssilla vinkin että lupiininkukista saa sellaista sinertävän vihreää. Ja kokeilin ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna. Aluksi näytti että ei niistä kukista tule mitään väriä, mutta kyllä minun langoistani loppujen lopuksi tuli sellaisia sinertävän vihreitä.

Täytyy näköjään kokeilla myös lehtiä. Tuo lehmuksenkukan vihreä on tosi kaunis väri!

Mervi - Lukuaikaa etsimässä kirjoitti...

Hei!
Voitit blogiarvonnassani. Laitatko yhteystietoja osoitteeseen villavaara @ luukku.com.