maanantai 25. helmikuuta 2008

Villan värjäystä

Kokeilin viikonloppuna ensimmäistä kertaa villatopsin värjäystä. Käytin värjäyksessä Asfordin villavärejä.

Tässä ensin villa on värjäysliemessä imemässä väriä itseensä. Veteen on sekoitettu etikkaa, jotta väri tarttuisi villaan.

Tässä on keltaista, sinistä ja sinisen ja keltaisen sekoitetta kaadettu sinne tänne villan päälle.

Toinen värisatsi oli punaista ja keltaista, joista keltainen hävisi tyystin. Tässä villat on odottamassa kuivumaan pääsyä.

Tässä vaiheessa tuntui, että olikohan villa vähän huopunut värjäyksen aikana. Ajattelin, että kuivana se sitten selviää.
Tässä sitten nämä värjäyksen lopputulokset. Ehkä joistain kohdissa oli vähän huopumista tapahtunut, vaikka yritin antaa villojen olla rauhassa värjäyksen aikana, ja jäähtyä värjäyskattilassa.

Ihan mukava kokeilu. Vaikka värit tuntuivat ensin nestemäisinä kovin tummilta, lopputuloksesta tuli yllättävän vaalea. Eli värjäysliemi saa olla hyvin tummaa, jos haluaa kirkkaita värejä. Voi olla, että täytyy laajentaa värien määrää. Itselläni on vain kolmen värin paketti, joten värimahdollisuudet ovat rajalliset. Tosin muutamallakin värillä saa aika monennäköisiä värjäyksiä aikaiseksi.

During the weekend I tried first time to dye wool. I used Asford's woll dyes. Even if the dye liqued was rather strong the end result was light. Next time I know that if I want to have darker colours the dye liqued needs to be also quite dark.

2 kommenttia:

Rina kirjoitti...

Onpa kauniita värejä!

AnniP kirjoitti...

Nättejä ovat! Tiedätkö minkä rotuista villaa topsit ovat?