sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Polvisukat

Tässä ensimmäiset kutomani polvisukat. Lanka on syksyn sny:ltäni Hansulta samaa Kirjo-pirkka lankaa, joka muodostaa ihan mukavia raitoja ja kuvioita kudottaessa.

Malli on peräisin Ann's knee high socks -ohjeesta.

Malli oli varsin helppo perussukka. Ainoastaan kärkilopetus tehtiin parsinneulalla päättelemällä 12 viimistä silmukkaa neulan ja langan avulla.

Varressa kavennuksia tasaisin väliajoin. Ihan mukava televisionkatsomisneule, kunhan käyttää kerroslaskuria.




Käsialani on sen verran löysää, että ehkä peräti numero 2:n sukkapuikot olisivat riittäneet, ja resoriin olisi ollut hyvä laittaa kumilanka, jotta sukat pysyisivät paremmin ylähäällä.

Langassa on 25% polyamidia villan lisäksi, joten langan pitäisi olla sopivan kestävää käytössäkin.



En muista koskaan omistaneeni kudottuja polvisukkia, joten lienee ollut korkea aika tehdä sellaiset. Lankaa kului vajaa 100g. Oma kengännumeroni on 35, joten teräosan ohjeen kanssa piti olla sen verran tarkkana, ettei tule tehtyä liian suurta.

These are my first ever knitted knee high socks. I got this finnish yarn from my last season's secret pal. The pattern is Ann's knee high socks. The patter was easy, quite standard sock pattern.

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Onpa kauniit sukat! Minäkin suunnittelen neulovani itselleni vielä toisetkin. Omat sääreni ovat sen verran paksut, että 100 g hädin tuskin riittää, vaikka meillä on sama kengännumero 35.

Pia Tuononen kirjoitti...

Ihanat sukat!

Anonyymi kirjoitti...

Jestas kun on ihanan pirteät värit :) Upeat. Mistähän moista lankaa saisi ostaa? Tai no... kaipa täytyisi nyt ensin yrittää neuloa vanhoja pois.

satumh kirjoitti...

tosi kauniit! :)