keskiviikko 1. elokuuta 2007

Puutarhamatkailua

Kävimme eräänä kauniina kesäpäivänä Hvitträskissä. Oli mitä mainioin pyöräilykeli, ja ajoimme pitkin kumpuilevaa Kuninkaantietä Espoosta Kirkkonummelle. Yhteensuuntaan matkaa tuli reilut 20 kilometriä, joten sen jälkeen oli mukava istahtaa terassille nauttimaan virvoitusta. Kauniin ympäristön ja rakennusten lisäksi ihailin vanhoja tekstiilejä. Kuvassa on Liekki-ryijy, jonka on suunnitellut Akseli Gallen-Kallela.
Kaunis kirjottu tyyny. Museokaupassa myytiin tarvikepaketteja. En muista kenen malli tämä on, oliko esim. Eliel Saarisen vaimon tekemä malli.
Kauniit verhot, jossa toistuu sama tyyli kuin tyynyssä.Eliel Saarisen makuhuoneen tapettia.Kuninkaantien varrella on myös Träskändan kartano, jonka puutarha on kaunis. Valtaosa puutarhasta on puistoa, jossa kasvaa erittäin vanhoja tammia. Osa puutarhasta on istutusalueina.

Kotkassa on kaunis Redutti-yrttipuutarha. Siellä kasvoi yli 100 erilaista yrttiä.Salkoruusut kukkivat valtoimenaan.
Sapokan vesipuisto oli myös mielenkiintoinen nähtävyys. Kauniita laajoja istutusaluita, jotka ympäröivät vesialuetta. Voin kuvitella, kuinka kaunis puisto on esim. keväällä kun tuhannet sipulikukat kukkivat. Samoin alkukesästä alppiruusujen ja atsalejoen aikaan puutarha on varmasti erinäköinen kuin heinäkuun lopulla.Turhaan ei ole mainostettu, että Kotka on puutarhojen kaupunki. Isopuisto, ja Sibeliuspuisto olivat myös kauniita, mutta sade esti valokuvaamisen. Allaolevat kuvat ovat myös Sapokasta.


1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Teillä on ollut kiva retki! Tuo Liekki-ryijy on todella upea, sellaisen kun saisi...