perjantai 17. elokuuta 2007

Käsityöaakkoset: A - askartelu

Löysin jostain ulkomaisesta blogista aakkosmeemin, jossa bloginpitäjä kertoi eri aakkosilla alkavista asioista, jotka ovat hänelle tärkeitä. Itse ajattelin soveltaa tätä, ja tehdä oman aakkosmeemini kädentaitoihin liittyen. Jos itse teette samanlaisen meemin omaan blogiinne, olisi kiva, jos jättäisitte blogiini asiasta viestin. Olisi mukava lukea muidenkin aakkostettuja ajatuksia käsitöistä ja kädentaidoista. Jokaiselle kirjaimelle ei välttämättä löydy sopivaa suomenkielistä vastinetta, joten käytän niissä tilanteissa muunkielistä sanaa.


Eli aloitetaan A-kirjaimesta.

Askartelu on kädentaitolaji, joka minulta on jostain syystä jäänyt lähes kokeilematta. Monen blogissa ihailen kortteja, ja muita paperiaskasteluun liittyviä asioita. Samoin olen nähnyt kauniita leikekirjoja, ja olen jopa jossain määrin kiinnostunut sellaisen tekemisestä. Olen kerännyt talteen asioita, joita voisi käyttää paperiaskarteluun, mutta todellinen inspiraatio puuttuu.

Ehkä muutamat yritykset tällä saralla eivät ole onnistuneet halutulla tavalla. Kerran kokeilin tehdä itse paperia. Pitkän aikaa keräsin talteen kirjekuoria ja muita postilaatikkoon saapuneita huokoisia papereita. Rakensin sihdin puusta ja muovisesta verkosta, mutta lopputuloksena oli liian paksua paperia. Väri sinänsä oli mielenkiintoisen vaaleansininen, mutta liian paksu.

Toinen kokeilu oli pahvisen rasian päällystäminen kankaalla. Rasia oli vanha teepussirasia, ja ilmeisesti vähän liian ohut. Kankaaksi valitsin liian kiiltävän kankaan, jossa liimajäljet näkyivät ikävästi.

Ehkä kaikkein kiinnostavimmat asiat tällä saralla olisivat leikekirja ja meze-kirja. Saa nähdä, tuleeko niitä missään vaiheessa kokeiltua.

1 kommentti:

inkeri kirjoitti...

Mainio idea tuo aakkosmeemi. Pitääpä sulatella, jos vaikka innostuisi itsekin kirjoittelemaan.