lauantai 25. elokuuta 2007

Koukussa kuvioon


Aloitin eilen lapasten kutomisen kasvivärjätyistä langoista. Ensimmäinen työ oli levittää kaikki kerät lattialle, ja ryhtyä valitsemaan värejä. Halusin lapasiin tummaa ja vaaleaa, ja lopulta valitsin mukaan myös kokenillilla värjättyjä lankoja, jotka ovat marjapuuronvärisiä.

Mallikuviota on yhteensä 5 kpl, joten missään vaiheessa ei ehdi kyllästyä, kun on aina uusi mallikuvio seurattavana.

En ole pitkään aikaan neulonut kirjoneuletta, joten taas on vähän opettelua langanjuoksujen kanssa. Välillä tuntuu tulevan liian löysää ja välillä liian kireätä. No eiköhän ne vielä tasaannu. Uskoisin, että loppuosa neuleesta on jo selvästi tasaisempaa, kuin tämä alku.

Niin tämä kuvioneule koukuttaa, että ei millään malta lopettaa kutomista, kun on taas uusi ennenkutomaton mallikerros edessä. Lapaset on myös sopivan pieni työ, jotta ei ehdi kyllästyä. Tosin aina on edessä se toinen lapanen. Tällä kertaa ajattelin kutoa niitä ikään kuin tahdissa, jotta myös pääsen huomaamaan, jos tummavihreä alkaa loppua liian aikaisin, ja tilalle täytyy laittaa toisesta värjäyserästä oleva lähes samansävyinen lanka.

3 kommenttia:

risulintu kirjoitti...

Upeita värejä! En ole koskaan kokeillut kirjoneuletta, mutta ehkä sitäkin vielä tulee kokeiltua kun katselee muiden kauniita kirjoneuleprojekteja. Mietiskellyt olen kyllä josko neuloisi raidallisen villatakin noista kasvi/sienivärjäyksien tuloksista.

Harmittavasti ilmassa leijuu nyt sateen uhka, enkä viitsi mennä laittamaan värikattilaa "tulelle". Olisi taas hieman seitikkejä kerättynä ;D

Pia kirjoitti...

Kiitos kommentista Risulintu. Raidallinen villatakki värjätyistä langoista kuullostaa hyvältä. Siihen saisi varmasti hienosti upotettua kaikki värjätyt langat. Kaikki muut tuntuvat sopivan hyvin yhteen, mutta kokenillilla värjätyt eivät ihan kaikkien värien kanssa tunnu sopivan.

Ultsi kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Lapaset minullakin on ollut ensimmäisenä mielessä värjäämistäni langoista.