sunnuntai 22. huhtikuuta 2007

Villtitossun heinähattu

Takatalvi on poissa, ja baskeri on valmis. Vaikka aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, niin ilma on vielä aika raa'an tuntuinen, ja baskerilla on käyttöä.

Käyttämäni lanka oli itse asiassa sipulinkuorilla värjättyä tumman harmaata, eikä suopursulla värjättyä. Sipulinkuorilla tulee kellertävämmän vihreää, ja suopursulla tulee tummempaa. Malli oli nopea virkata virkkuukoukulla numero 5, ja lankaa kului 59 g.

Tuo käyttämäni Virtain Villa on käsittelemätöntä, joten voisin kokeilla sen huopumisominaisuuksia pesukoneessa, mutta en baskerille, koska se on nyt sopiva.

Otsikko johtuu siitä, että mieheni sanoi tätä baskeria heinähatuksi (kun puhuin, että tämä on värjätty suopursulla), ja minua vilttitossuksi, koska minulla oli jalassa huovutetut tohvelit.

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Hieno baskeri ja hauska kuva! :) Tulee mieleen kelttiläinen tyyli ja Skotlannin ylämaat (siis samovaarista huolimatta...).

MeRzU kirjoitti...

Hei, juuri tuon tyylisen haluaisin itsekin virkata! Tiedätkö löytyykö netistä ohjetta suomeksi?

Pia kirjoitti...

Netistä löytyy mm. seuraava ohje, jossa voi tupsun vaihtaa ruusukkeeseen. Muuten ohje muistuttaa jonkun verran sitä käsityön pikkujättiläisessä olevaa ohjetta, jonka mukaan itse virkkasin.

http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=98&d_id=24