lauantai 7. huhtikuuta 2007

Puikkoja siellä, Puikkoja täällä

Tässä on lähtötilanne: Puikkoja tuntuu olevan siellä ja täällä. Pari viikkoa sitten ostin turhaan 3.5 numeroisen pyöröpuikon, kun en löytänyt sellaista mistään. Itsekin hämmästelin, että eikö minulla ole tosiaan 3.5 pyöröpuikkoa, vaikka sillä puikkokoolla varmaan kudon kaikkein eniten. No löytyihän se vanhakin puikko, mutta uusi oli jo ostettu. Päätin, että olisi varmaan syytä järjestellä puikot puikkokoteloon.

Löysin kaapista vanhan verhokapan, joka ei nykyiseen asuuntoon sovi. Kangas on vanhaa, mutta tukevaa Marimekon kangasta 80-luvun alkupuolelta, joka on odottanut uusiokäyttöä. Siinä olisi myös kantatut reunat, joten sopivasti sommittelemalla ompelutyön määrä jäisi pienemmäksi.

Puikkokotelossa tulisi olla paikka seuraaville asioille: Pitkät puikot, sukkapuikot, pyöröpuikot, palmikkopuikot, virkuukoukut, mittanauha, pienet käsityösakset, puikkomittari. Silmukkamerkkejä minulla ei vielä ole, mutta niitäkin olen harkinnut joko ostavani tai tekeväni jossain vaiheessa. Olisi hyvä, jos sellaisillekin löytyisi sopiva paikka.

Ompelukone surisi aikansa, ja tässä on lopputulos, erikokoisia lokeroita erikokoisille puikoille. Vasemmalla puolella on lokeroita erimittaisille suorille puikoille. Lokerikoissa ei ole nemeroita puikokoon mukaan. Yleensä aina tarkistan puikkomittarilla, että minkäkokoiset puikot ovat kyseessä, mikäli puikoissa ei lue sitä. Todennäköisesti en kuitenkaan luottaisi siihen, että olen laittanut puikot oikeaan lokeroon.
Oikealla puolella on sitten leveämpiä lokeroita pyöröpuikoille ja mittanauhalle. Silmukkamerkkejä varten ei tullut mitään "systemiä" laitettua. Jos sellaisia hankin, niin täytyy miettiä asiaa vielä uudemman kerran.

Valtaosan puikoista varmaan löysin, mutta virkkukoukkujen määrä oli sen verran vähäinen, että niitä varmastikin vielä löytyy lisää. Toivottavasti nyt puikot ja koukut pysyvät järjestyksessä.

All my knitting needles and crochet hooks are here and there. Couple of weeks ago I purchased needle size 3.5 mm and during the same week I found my old one. I decided that it's time to do something for that. Here is the covering which I made for the needles and hooks.

1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Voi että, tuommoisen kotelon kun saisi itsekin aikaiseksi! Kätevä kapistus. *kade* Voisitko käydä potkaisemassa joskus mua takalistoon, jos vaikka saisin itsekin moisen tehdyksi...? ;)