sunnuntai 15. huhtikuuta 2007

Puutarha kukkii

Puutarha on jo kukkaloistossaan. Muun muassa krookukset, posliinihyasintit, lumikellot, kevätkaihonkukat ja scillat kukkivat jo täysillä. Normaalisti samanlainen kukkaloisto on vasta vapun jälkeen.

Narsissit ja tulppaanit ovat hyvällä alulla, ja näyttää sieltä tulevan yllätyskasvejakin. Kylvin syksyllä runsaasti kukkasipuleita, enkä muista, mitä kaikkea minnekin kylvin. Yhtä jännittävää joka kevät nähdä, että mitä mistäkin tulee esiin.


Luontokin panee parastaan. Monissa pensaissa on jo varsin suuret silmut, joissain jo selvät lehdenalut. Sinivuokko on kukintansa loppuvaiheessa ja valkovuokossakin on jo nuppu.

Yhdistän valkovuokon kukinnan äitienpäivään. Jonakin vuonna kevät on ollut todella myöhässä, ja se on kukkinut vasta koulujen päättäjäisten aikaan eli 31.5. "Ennen vanhaan" ei kesäkuussa käyty koulua.

It is very early spring in Finland. For example hyachint, scilla, crocus and blue-eyed Mary are in flower. Normally this kind of blossom is after 1 May. Most surprisingly wood anemone are in bud. Normally it is is flower in Mother's day.

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Minäkin näin eilen lämpimässä ja suojaisassa paikassa ensimmäiset krookukset ja helmililjat, ihanaa!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Upeita kevään ensimmäisiä sipulikukkia. On se muuten kumma juttu, ettei sitä enää keväällä muista, mitä syksyllä istutti. Minäkin ihmettelin eilen, että mitä kummaa rinteestä oikein pukkaa pintaan, kun muistaakseni istutin sinne vain tulppaaneja. No, onneksi anoppi muisti antaneensa meille joitakin kerrottuja ja nopeasti leviäviä narsisseja, joita olin viimme vuonna ihaillut hän pihassaan.