sunnuntai 29. huhtikuuta 2007

Pesukonehuovutusta


Sain salaiselta neuleystävältäni maaliskuussa ohjeet pesukonehuovutukseen, ja nyt kokeilin sitä ensimmäisen kerran. Tämä oli samalla tällainen langanhuopumiskokeilu.

Kudoin kännykkäpussin suopursulla värjätystä Virtain Villan villalangasta ja neulahuovutin siihen kukkakuvion.

Tarkoitus oli mitata, kuinka paljon ko. lanka kutistuu eri puikoilla kudottaessa, eri neuletyypeillä ja eri pesulämpötilassa. Tein myös toisen pussukan, mutta siitä en ottanut kuvia, kun se oli lähinnä testikappale.

Tässä vähän testituloksia:
40 asteessa lanka huopui vähän, mutta vasta 60 asteen lämpötilassa pinnasta tuli selkeästi huopuneen näköinen.

Viitosen puikoilla tuli hyvin tiivistä, tuo kännykkäkotelo on kudottu 6.5:n puikoilla. Sileästä pinnasta tuli kauniimpi kuin pelkkää oikeaa neulotusta pinnasta.

Tämä oli oikein mukavaa puuhaa, joten varmasti tulen tekemään toistekin. Kiitos SNY, niistä lähettämistäsi ohjeista oli hyötyä.

2 kommenttia:

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kauniin värinen pussukka! Mua "polttelee" myös pesukonehuovutuskokeilut (hahtuva ja Melli-lanka, jotka tulivat eilen mukaan käistyöklubin tapaamisesta), mutta ei auta kuin mennä takan pintaa hiomaan... aina välillä käyn täällä blogeissa.
Mielenkiinnolla odottelen seuraavia huovutustöitäsi.

Kaisa kirjoitti...

Mulla on kanssa oman SNY:ni lähettämää hahtuvaa vielä noin 1/3 kiekollista ja olen miettinyt mitä siitä tekisin/mihin yhdistäisin. Tosin taitaa olla että jäävät huovutukset nyt kesän ajaksi, jos sitten syksyllä...