lauantai 21. huhtikuuta 2007

Takatalven tuntua

Aamulla noustessani Espoossa oli takatalven tuntua. Näytti siltä, että satoi räntää, mutta hetken päästä se muuttui vesisateeksi. Päivän mittaan on välillä tihuuttanut, mutta sen verran oli välillä poutaa, että päätin lähteä käymään fillarilla kirjastossa.

Lainasin kirjastosta kirjan "Käsityön pikkujättiläinen", ja näin siinä kivan baskenrin mallin. Varsinaisesti mietin haarukkapitsin mallia, mutta se asia hautuu mielessä, ja ajattelin virkata baskerin tässä välissä. Se saattaisi olla hyvä kapistus, kun pipo on ehkä vähän liikaa, mutta viima käy korviin. Baskerin päässä on kukkanen, joka tuossa kuvassa on.

Lanka on Virtain Villan suomenlampaan tummanharmata villalankaa, jonka olen värjännyt suopursulla. Pikkuhiljaa on noita värjättyjä lankakeriä kertynyt nurkkiin, joten olisi hyvä niitä vähän kuluttaakin. Varsinkin, kun värjäyskausi on vasta aluillaan. Koivun ja vaahteran kaarnat likoavat yhä ämpäreissään. Odottelen vähän lämpimämpää ja erityisesti tuulettomampaa hetkeä värjäilylle. Hain myös apteekista kilon purkin alunaa. Sillä purettaa 10kg lankaa, joten ei taida ihan heti loppua. Viime syksynä ostin 150g alunaa, ja se erä on nyt kulutettu.

Työn alla olevan villatakin osat on nyt kudottu, vain viimeistelyä vaille valmis.

Ei kommentteja: