perjantai 13. huhtikuuta 2007

Blogin esteettisyys

Monissa seuraamassani blogeissa on analysoitu sitä, että mitkä asiat kirjoittajan mielestä kuuluvat hyvään blogiin. Itsekin ryhdyin pohtimaan asiaa lähinnä oman blogini kannalta. Jokaisen blogi saa olla tekijänsä näköinen ja oloinen, mutta ajattelin asioita, joita minä haluaisin omassa blogissani parantaa:

  • Kuvat: Kuvien esteettisyyteen voisin kiinnittää paljon enemmän huomiota. Olen aloittelija valokuvauksen saralla, mutta haluaisin kehittyä siinä. Voisin muokata kuvia paremman näköiseksi, mutta toistaiseksi sitä ei ole tullut tehtyä.
  • Kuvien asettelu blogissa: Tämän koen todelliseksi murheenkryyniksi omassa blogissani. Bloggerin preview toiminto ei näytä postaustani sellaisena, kuin se sitten lopulta tulee näkyviin. Kuvat sijoittuvat mihin sattuu, jos niitä on useita. Täytynee paremmin perehtyä tuohon html-kieleen ja bloggereissa oleviin kuvien asetteluun. En haluaisi joka kerta mennä muokkaamaan jo valmista postausta pelkästään kuvien osalta
  • Värimaailma: Onko pinkki liian värikäs taustaväri, vaikka blogini nimi onkin "Väriä elämään"? Ehkä voisin miettiä sitä, olisiko jokin toinen väri esteettisesti parempi.

Muutamia hyviä asioita oli nostettu esiin blogikirjoituksissa, joihin en ollut niinkään kiinnittänyt aikaisemmin huomiota, mutta jotka tuntuivat hyviltä ajatuksilta:

  • Linkissä lukisi muuta kuin täältä, tällainen ... , eli tietäisi jo linkkiä avatessaan, mitä linkin takaa paljastuu
  • Ei liikaa "liikkuvia osia", jotka tekevät blogin ulkonäöstä liian levottoman
  • Oikeinkirjoitus, sitä yritän noudattaa, mutta aina niitä kirjoitusvirheitä lipsahtaa joukkoon.

Nämä ovat tosiaan mietteitäni oman blogini kannalta. Itse luen monenmoisia blogeja, ja kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että onko blogi muuten kiintoisa, ulkonäkö ei ole se ykkösasia.

In many finnish knitting blogs writers have expressed their thoughts what makes a blog to be a good blog. I have thought this from the angle that what I would like to change in my blog. Mainly it is related to the quality of the pictures and how the pictures are shown in the blog.

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Olitpas fiksu kun teit listauksen noin, "tähän minä voisin kiinnittää huomiota"! Moni bloggaaja kun näyttää ikävä kyllä loukkaantuneen siitä, että toiset ovat tehneet listoja blogien hyvistä ja huonoista puolista.

Itse olen pinkin ystävä ja sanoisin, että älä ihmeessä muuta taustaväriä! :)

Kumma juttu tuo, että Blogger heittelee kuviasi. Minun Keränihän on myös Bloggerissa. Kun lisään kuvan, lataan sen yleensä keskikokoisena. Blogger heittää sen aina postauksen alkuun, josta sitten copy-pastaan sen oikealle paikalleen.

Tosin muistan, että (valitettavasti kuukausiksi unhoon jääneessä) valokuvablogissani kuvat aluksi lentelivät miten sattuu. Onkohan syy sivupohjassa?

Kata kirjoitti...

Moikka! Palkintopakettisi saapui eilen, kiitoksia hirmusti, aivan ihana varsinkin tuo lasinen koru, juuri minun värinen..:)