keskiviikko 11. huhtikuuta 2007

Kesäpaita on valmis

Turkoosinvärinen kesäpaita on nyt valmis. Tuntuu, että jokaisessa kudotussa vaatteessa on aina se viimeistelyn vaikeus. Kappaleita kutoo kyllä mielellään, mutta se saumojen ompelu on jotekin niin puuduttavaa hommaa, että aika usein työ keskeytyy hetkeksi. Luulisi, että olisi päinvastoin. Loppu häämöttää, joten nyt neula suihkimaan, ja homma valmiiksi. Lankaa kului vähän vajaa 300g, ja ohje oli kevään Novita-lehdestä. Mallia en muttanut ollenkaan, vaan kudoin ihan ohjeen mukaisesti. Tennessee lanka on mukavaa kutoa, ja tällä hetkellä oleva villatakkikin on samasta langasta, mutta väriltään ruskea.

Pullover for the summer is now ready. Typically I like to knit but not to finalise the work. Somehow the needlework by hand is not inpiring me too much. I would imagine that after knitting all the pieces ready I would rush up to get the work finalised, but typically it takes a while before I get it done.

5 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Tuo saumojen ompelun puuduttavuus on niin totta. Siksipä itse välttelen sitä, ja neuloin myös tuon kyseisen pitsipuseron pyöröneuleena.
Jostain syystä tuo pitsiosuuden neulominen tuntui sujuvan paljon nopeammin kuin joustineule.

Kaisa kirjoitti...

Vau, tuo on hieno. Mun pitää nyt oikeasti tsempata ja tehdä omani valmiiksi - kunhan ensin saan alta pois tämän-ja-tuon... :) Mutta eiköhän se kesäpuserokin sieltä valmistu, varsinkin kun lämpöä pitäisi viikonloppuna jo olla.

Minäkin inhoan saumojen ompelua. Puolitosissani mietin, kannattaisiko vielä purkaa kun olen vasta neulonut kolme mallikertaa ja tehdä kuten Tuija, siirtyä pyöröille...

Pia kirjoitti...

Itsekin aluksi pohdin koko paidan kutomista pyröröpuikolla, mutta jostain syystä sitten kudoin kappaleet erikseen. Olisi pitänyt muistaa, että kun tekee saumatonta, saa valmista nopeammin. Mutta nyt on saumat ommeltu, ja paita odottaa vain lämpimiä kelejä

risulintu kirjoitti...

Kivan näköinen paita ja väri. Tennessee on minulle ihan "uutta" lankaa ja sitä ruskeaa on tullut kaupassa jo monesti hypisteltyä. Katselin tuota Novitaa myös sillä silmällä, että saattaisin jo uskaltautua tuollaisen hieman patalappuja ja huiveja isomman neuleen tekoon. Miten tuo paita muuten "toimii", siis kun nostaa kädet ylös? Alkaako vatsanahka vilkkua vai antaako resori periksi?

Pia kirjoitti...

Jos kädet nostaa ihan ylös, niin kyllä napa alkaa vilkkua. Eli jos kutoo vähän pidemmän paidan kuin ohjeessa, niin ei haittaa. Täytyy yrittää välttää kokokädenheilautuksia :-)