maanantai 28. toukokuuta 2007

Vihdoinkin keltaista

Eilen värjäilin koivunlehdillä, ja vihdoin sain keltaista väriä. Siis keltaista, joka näyttää enemmän keltaiselta kuin kellanvihreältä. Ja rautavihtrillillä jälkivärjäyksessä tuli kauniin tummanvihreää. Koivusta saatava väri oli selvästi keltaisempaa kuin odotin. Keväällä koivusta ilmeisesti tulee voimakkaampaa väriä. Koivulla suositellaankin värjättävän ennen juhannusta.

Koivunlehtiliemen tuoksu oli kuin saunavihdan. Otin kuvaa ilmeisesti liian kuumasta liemestä, kun höyry vielä nousi. Väri tarttui esipuretettuihin lankoihin varsin nopeasti, joten aavistuksen värjäyksen lopputuloksesta näki aika nopeasti.

Eilinen aamu oli tosi kaunis, oikein kesäaamu parhaimmillaan. Linnun lauloivat, tuomet ja syreenit kukkivat, ja niiden hento tuoksu leijui ilmassa. Pyöräillessäni lähimaastossa sävelmä rupesi soimaan päässäni, ja pikkuhiljaa sanat tulivat mieleen: " On kesän kirkas huomen, ja suvi sunnuntain. Ei liiku lehti tuomen, on lintunenkin vait." Se kuvasti oikein mainiosti sitä rauhallista tunnelmaa. Välillä aina hämmästelen sitä rauhallista ja maalaismaista tunnelmaa, jonka voi löytää myös Suomen toiseksi suurimmasta kaupungista.

Ei kommentteja: