tiistai 1. toukokuuta 2007

Puutarhan värjäyskasveja

Vapunpäivä on mennyt puutarhatöissä. Puutarhaprojektin vuoksi täytyy siirtää mahdollisimman paljon kasveja olemassaoleviin penkkeihin ja myös väliaikaisistutuksiin. Olen siirtänyt kukkivia ja kukkimattomia kasveja, saa nähdä kuinka näiden kukkivien käy. Viime viikolla siirtämäni pikkusydämet ovat kasvaneet jo huikeasti, ja aloittavat kukkimistaan. Ainakaan ne eivät ottaneet nokkiinsa.

Tällä hetkellä kukkivat narsissit, helmihyasintit, scillat, talviot, pikkukäenrieska, valkovuokko ja kevätkaihonkukka. Helmililjat aloittelevat kukintaansa.

Kun narsissien kukat ovat kuihtuneet, pääsevät ne likoamaan ja odottelemaan kuumennusta. Narsissista pitäisi tulla keltaista väriä alunapuretuksella ja lehmuksenvihreää rautapuretuksella. Tänä vuonna pitäisi narsisseja olla riittävästi, että voisi kokeilla värjäystä. Kun jasmikkeet kaadettiin, niiden alla olevat vuohenputket ovat saaneet valoa, ja ovat päässeet valloilleen. Onneksi nekin ovat hyviä värjäyskasveja, joten pata odottaa. Nurmikolla olevat voikukat jäävät maansiirtotöiden alle, joten omalta tontilta ei tänä vuonna taida löytyä (riittävästi) voikukkia :-)Värjäysinnostuksen myötä osa rikkakasveistakin on muuttunut värjäyskasveiksi, ja suhteeni ko. rikkakasveihin on muuttunut positiivisemmaksi.

Ei kommentteja: