tiistai 20. maaliskuuta 2007

Messutuliaisia
Olin sunnuntaina kummipoikani syntymäpäivillä Raisiossa ja samalla vierailin Turun kädentaitomessuilla. Messuilla oli selvästi vähemmän näytteilleasettajia Tampereen messuihin verrattuna. Moni oli tietysti tuttu jo Tampereelta, mutta aika paljon oli myös lähialueelta. Vaikka hypistelinkin erilaisia lankoja useassa paikassa, ei mukaani tarttunut lainkaan lankaa. Ehkä keväällä villalangat eivät kiinnosta yhtä pajon kuin talvella. Jostain syystä kuitenkin huovutusvilla kiinnosti. Ostin muutaman nyytin. Lisäksi sovitin yhtä huovutettua takkia, joka oli kuin minulle tehty. XS koko oli juuri sopiva hartioista, ja kerrankin hihat olivat riittävän lyhyet.
Sunnuntai-iltana ajokeli oli haastava. Lunta tulla tuprutti koko matkan Raisiosta Espooseen. Keskinopeus oli n. 60 ja tiellä oli loskaa runsaasti. Lisäksi ajomatkaa hidastivat Muurlassa ja Lohjanharjulla olleet onnettomuudet. Muurlassa rekka oli suistunut ojaan, ja vain yksi ajokaista oli käytössä. Lohjanharjulla koko tie oli poikki, kun rekka oli poikittain tiellä. Siellä jouduin odottamaan 50 minuuttia autossa ennen kuin tie taas avattiin. Onneksi autoilijat tuntuivat olevan aika varovaisia, eikä itselle syntynyt vaaratilanteita. Normaalin parin tunnin sijaan matkantekoni kesti huikeat 4 tuntia. Kotipihalla oli n. 10 cm. lunta, eli ihme, että keli oli surkea.
I was in my godson's birthday on Sunday. I visited crafts fair in Turku. Even if the wool yarns look good I did not buy any. It might be due to the springtime. Those yarns are for the winter. Anyhow I purchased wool for felting :-) I also purchased felted jacket. It was made for me, small enough.
When driving back from Turku the weather was rather challenging. It was snowing and I saw couple of accidents. Normally it takes 2 hours to drive but now it took 4 ours. Luckily I did not face any dangerous situations myself.


2 kommenttia:

Sinikka kirjoitti...

Ihanan värisiä villoja löysit. Saanko kysyä minkä hintaisia ne oli? Vielä sekin kiinnostais, että oliko siellä messuilla paljon neulahuovutuksia myynnissä ja jos oli niin minkälaisia?

Pia kirjoitti...

Itsekin pidin noista väreistä. Sekalaiset villaniput olivat 5€ nippu. Siinä on n. 100g villaa, eli hinta oli suurin piirtein sama kuin Helsingin HobbyPointissa 100g:n yksivärinen pussi villaa. Neulahuovutettuja esineitä en messuilla huomannut olevan myynnissä.