tiistai 27. maaliskuuta 2007

LasinpuhallusOlin viime lokakuussa kokeilemassa lasinpuhallusta Fiskarsissa. Se oli varsin mielenkiintoista puuhaa. Ensin kokeilimme muokata kuumaa lasimassaa erilaisilla työkaluilla. Sen jälkeen teimme paperipainon. Lopuksi kokeilimme itse lasinpuhallusta. Puhalsin kaksi pulloa ja yhden maljakon. En olisi etukäteen uskonut, että osaisin puhaltaa ensimmäisellä kerralla pulloa tai maljakkoa. Paperipainon värisävyt, punainen ja musta, ovat vähän liian tumma yhdistelmä, eikä paperipainosta tullut niin hyvää. Olin uudella kurssilla tammikuussa, ja ne työt pitäisi saada lähiaikoina. Odotellessa uudempia puhallustöitäni, laitan kuvat näistä marraskuun töistä.
I tied glassblowing last October in Fiskars. It was very interesting to try and surprisingly nice items we were able to blow already in the first time. First we tried to model the hot glass. Then we did the paperweights. Finally we tried to blow. I blew two bottles and one vase. We could select the colours we want. I participated new course on January. I have not yet got those works. Meanwhile I put pictures of the old works.

4 kommenttia:

Raisa kirjoitti...

Hienoja nämä sinun lasityöt! Tykkäsin myös niistä tumman sinisistä lasikoruista sekä niistä joissa oli kukkafrittejä (?) sisällä...

Lueskelin koko blogisi läpi, paljkon kaikkea kaunista olet tehnyt! Vierailen toistekin!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Olet juuri voittanut blogini arvonnassa, onnea !
Laitatko yhteystietosi sähköpostiini: tellu-tellervo@netikka.fi
niin saat lähiaikoina postia.

Daalia kirjoitti...

Upeita lasitöitä!

Minäkin haluaisin kovasti koettaa lasinpuhallusta. Mistähän järjestettävistä kursseista saisi tietoa? :)

Pia kirjoitti...

Itse olen ollut Fiskarsissa Bianco Blun http://www.biancoblu.fi/ kurssilla. Heidän webbisivunsa eivät ole ajantasalla, mutta mikäli asut siedettävän matkan päässä, niin heille kannattaa soittaa ja kysyä milloin olisi seuraava avoin kurssi. Kurssi oli mukava ja leppoisa, kaikissa työvaiheissa Tarmo Maaranen auttoi ja neuvoi. Tuntui, että lasinpuhallus on helppoa ja vaikein osuus oli värien valinta :-)