tiistai 11. syyskuuta 2007

Jälkivärejä

Värjäyskurssin liemistä lähti vielä runsaasti jälkivärejä. Kokenilliliemeen laitoimme aina 100 -200 g lankaa kerrallaan, nostimme lämpötilan n. 80 asteeseen, ja väriä tuntui riittävän. Saimme jälkiväreinä 700 vielä varsin voimakkaita kokenillivärejä. Minun osuuteni oli 350g. Väriä olisi vielä riittänyt, mutta langat loppuivat. Kanisteriakaan ei ollut mukana, joten loppu liemi täytyi kaataa pois. Kaikkein vaaleimmat vaaleanpunaiset jäi saamatta. Krappiliemestä saimme yhteensä 150 g jälkivärjättyä lankaa.

Nyt on runsaasti samansävyisiä lankoja, joten harmaata / valkoista lisäämällä saisi jo villapaidan tms. aikaiseksi. Nyt vain mallia miettimään.

Kiitos myös lapasiin ja huiviin tulleista kommenteista. Sukkasatoon osallistujana tulisi miettiä myös sukkia, mutta toistaiseksi sukkapuikot eivät ole tarttuneet käteen.

3 kommenttia:

kangaskasa kirjoitti...

Kyllä on kaunis värilajitelma!

Barbro kirjoitti...

Upeita lankoja! Pitää ihan pidätellä itseään noista värjäyshommista, kun edellisetkin on neulometta, mutta upeille näyttää.

risulintu kirjoitti...

Upeita punaisia. Veriseitikkejä alkaa kohta olla riittävästi värjäyskokeiluun, mutta vielä pari reissua hirvikärpästen syötiksi täytyy tehdä.

Jokin kirjoneulekirja täytyisi saada (lainaan) mutta lähikirjastossa ei ole yhtään :( Netistäkin olen kyllä muutaman ihan muulle langalle kuin 7veikalle tarkoitetun ohjeen bongannut. Ehkä niistäkin voisi jotain soveltaa. Ensin ajattelin ihan vain raitoja, mutta nälkä näkyy kasvavan syödessä, vaikka koskaan en ole kirjoneuletta edes neulonut.